ChiliPower USB Duo Kit | Dubbel plezier

Redactie DIGIFO... 392 0

Of je nu op reis bent, of op een bruiloft fotografeert, je hebt zelden genoeg aan één accu. Ook wanneer je niet van plan bent om een hele acculading op te schieten, is het een fijn gevoel dat je altijd een reserve opgeladen accu in je tas hebt zitten. Heb je veel accu’s? Dan vergt het opladen nog wel even wat plannen. Je wil niet uren bij het stopcontact blijven wachten om één voor één je accu’s om te wisselen. De ChiliPower USB Duo Kit bespaart je de helft van je kostbare tijd; deze lader laadt namelijk twee accu’s tegelijk op.

 

Schaf je de ChiliPower USB Duo kit aan, dan ontvang je niet alleen de USB-lader, maar er ook twee hoogwaardige accu’s bij. Deze accu’s zijn krachtig én betrouwbaar, precies wat een professional wil. Hoewel de set “USB” in de naam heeft, kun je de lader ook aansluiten op het lichtnet. Onderweg kun je er ook mee uit de voeten door ‘m aan te sluiten op een powerbank of autolader. Ideaal voor als je op reis nog wat extra power kunt gebruiken.

De camera accu’s zijn van het merk ChiliPower en zijn voorzien van de nodige bescherming. Ze zijn ook krachtig, vaak gelijk aan de capaciteit van de originele camera accu’s. Heb je naast de ChiliPower accu’s nog extra accu’s van jouw camera en/of van andere externe merken, dan kun je die in de meeste gevallen ook probleemloos opladen met de USB duo Kit. 

Via de indicatielampjes op de bovenzijde van de lader, kun je voor beide accu’s zien hoe ver ze opgeladen zijn. Dit gaat in stappen vier stappen. Zodra een accu is volgeladen, stopt de lader, zodat overladen, met kans op kortsluiting en oververhitting, voorkomen wordt.

In de praktijk

Natuurlijk namen wij de proef op de som. Tijdens een weekendje weg met de Nikon Z 6, zorgden wij voor twee opgeladen ChiliPower accu’s en staken we de lader in onze fototas. Het fotograferen ging zoals gebruikelijk. Het aantal kliks op één acculading was zelfs ietsje meer dan met de originele EN-EL15 accu’s van Nikon. 

De oplader kwam niet eens uit de tas, omdat de tweede accu bij thuiskomst nog steeds halfvol was. Voor het idee, en om toch nog iets meer te kunnen schrijven over dit product, hebben we de USB-lader toen nog opgeladen via zowel een powerbank (review verderop in dit magazine) en in de auto. Beide oplaadmethodes gingen logischerwijs een stuk trager dan via netstroom, maar de accu’s werden er niet leger op. 

Een pluspunt van de ChiliPower USB Duo kit is bovendien dat de set zeer compact is. Met afmetingen van 8,8 x 5,5 x 2,1 centimeter is de ChiliPower-lader zelfs kleiner dan de reguliere Nikon-oplader voor één accu. Dit komt omdat de accu’s rechtopstaand kunnen worden geladen. (Dan is het geheel een stuk hoger) Wel zijn de accu’s tijdens het laden iets minder goed beschermd voor vallen en stoten als de Nikon Z-versie. In die laatste schuif je namelijk de accu’s in de lader via de zijkant, waarna de accu beschermd wordt door een plastic frame. Maar zolang je niet met de oplader gaat gooien, terwijl hij aan het laden is, kan er ook niet veel gebeuren.

Conclusie

In het verleden werd wel eens gewaarschuwd voor accu’s van derden, maar die vooroordelen zijn al lang achterhaald. Ben je vaak onderweg of ga je op reis en wil je niet met een lege camera-accu komen te staan? Dan doe je er goed aan om een ChiliPower USB Duo kit aan te schaffen. De lader laadt snel en de bijgeleverde accu’s zijn krachtig én betrouwbaar. Op dit product krijg je tevens twee jaar garantie. 

Beoordeling

Bediening 8

Behuizing 7,5

Prijs/kwaliteit 9

Prijs € 49,95 (voor Nikon EN-EL15-versie, andere accu-typen kunnen verschillen)

Info saake-shop.nl

Leverbaar voor diverse merken

Deze handige ChiliPower USB Duo Kit is leverbaar voor vele courante camera modellen, zoals voor Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Panasonic en Olympus. 

Belangrijke eigenschappen

De oplader

 • Voor 2 accu's van jouw gekozen type
 • Geschikt voor elk merk van jouw gekozen type
 • Zeer handzaam, compact en licht
 • Per stuk of tegelijk opladen
 • Met status LED
 • Afmetingen: 8,8cm x 5,5cm x 2,1cm
 • Gewicht: 45 gram
 • Aansluiting: micro-USB en USB-C
 • De oplader stopt automatisch zodra de accu volgeladen is en voorkomt zo overladen
 • Input: microUSB / USB C 5V / 2,1A min.
 • Output: DC 8,4V / 700mA (x1), 500mA (x2)

De ChiliPower accu’s

 • 2 accu's van jouw gekozen type
 • Ook op te laden met andere (originele) opladers
 • Capaciteit: 1750mAh
 • Beschermd tegen overladen, kortsluiting en oververhitting
 • Inclusief 2 jaar garantie

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie