Categoriewinnaars 2021 World Press Photo Contests bekend

Redactie 663 0
De ‘World Press Photo Foundation’ presenteert de categoriewinnaars van de 2021 World Press Photo Contest en Digital Storytelling Contest.

De World Press Photo Contest award verdeelt de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar in acht categorieën: hedendaagse vraagstukken, milieu, algemeen nieuws, langetermijnprojecten, natuur, portretten, sport en spotnieuws.

De winnaars van de World Press Photo Contest 2021 zijn 45 fotografen uit 28 landen: Argentinië, Armenië, Australië, Bangladesh, Wit-Rusland, Brazilië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, India, Indonesië, Italië, Iran, Ierland, Mexico, Myanmar, Peru, Filipijnen, Polen, Portugal, Rusland, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Nederland en de Verenigde Staten.

De categoriewinnaars worden 15 april bekendgemaakt op de onlinekanalen van World Press Photo. De winnaars van de World Press Photo of the Year, World Press Photo Story of the Year, World Press Photo Interactive of the Year en World Press Photo Online Video of the Year worden bekendgemaakt tijdens een online Awards Show op 15 april 16:00 - 17:00 uur.

Prijzen

Zowel de World Press Photo of the Year- als de World Press Photo Story of the Year-awards winnaars maken kans op een geldprijs van 5.000 euro.

Winnaars worden uitgenodigd voor het World Press Photo Festival 2021, inclusief presentaties, paneldiscussies en netwerkmogelijkheden om in contact te komen met professionals uit de industrie.

De winnende foto's worden gepubliceerd in een jaarboek en worden samengevoegd tot een jaar lang durende tentoonstelling die gewoonlijk door meer dan 120 steden en 50 landen over de hele wereld wordt bezocht door meer dan vier miljoen mensen. Bovendien zijn de winnaars vaak te zien in grote publicaties en worden ze het hele jaar door uitgenodigd om te spreken op openbare evenementen.

Kom hier meer te weten.

World Press Photo Festival 2021

De World Press Photo Foundation organiseert dit jaar haar jaarlijkse festival online van 15-17 april 2021. Het driedaagse programma vindt plaats in een digitaal forum, inclusief de Awards Show, presentaties en dialoog. Bekijk het programma en ontmoet hier de sprekers. Deelname is gratis, maar de sessies hebben een beperkte capaciteit. Sommige sessies zullen na het evenement online beschikbaar komen om te bekijken.

Tentoonstelling 2021

De jaarlijkse World Press Photo Exhibition presenteert de resultaten van de jaarlijkse fotowedstrijd van de World Press Photo Foundation en toont de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar. Dit jaar volgt de tour de COVID-19-richtlijnen voor de volksgezondheid. De World Press Photo Exhibition werkt samen met lokale en internationale tentoonstellingspartners om een ​​wereldwijd publiek van meer dan vier miljoen mensen te bereiken en de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

De World Press Photo Exhibition 2021, met de winnende afbeeldingen en producties van de Photo Contest en Digital Storytelling Contest van dit jaar, en de winnaar van de FotoEvidence Book Award met World Press Photo, gaat elk jaar in première in “De Nieuwe Kerk in Amsterdam.” Vanwege maatregelen van de Nederlandse overheid om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te beheersen, zal de tentoonstelling op 17 april helaas niet open zijn zoals gepland. Binnenkort worden nieuwe openingsdata bekend gemaakt.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie