Canon x Visa pour l’Image – Maak kans op de Canon Female Photojournalist Grant of de Canon Video Grant door je nu aan te melden!

Redactie DIGIFOTO Pro 456

Canon Europe kondigt met trots haar jaarlijkse Canon  Female Photojournalist Grant en de Canon Video Grant aan voor de beste storytellers  binnen de fotojournalistiek. De Canon Female Photojournalist Grant is bestemd voor een  fotografe voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de fotojournalistiek, terwijl de Canon Video Grant een beurs is voor degenen die een sociaal, cultureel of economisch onderwerp in  documentairevorm onder de aandacht willen brengen. De aanmeldingen zijn open voor  creatieve beeldmakers over de hele wereld, en is een ware springplank voor hen die  geselecteerd worden!

 

Canon Female Photojournalist Grant 

Voor alweer het 24ste jaar op rij zijn de aanmeldingen geopend voor de Canon Female  Photojournalism Grant. De Canon Female Photojournalism Grant is bestemd voor een  fotografe die droomt van een langdurig documentair fotografieproject. De beurs ter  waarde van maar liefst €8.000 wordt wederom toegekend in samenwerking met Visa pour  l’Image, een van ’s werelds meest toonaangevende festivals voor fotojournalistiek, en is  bedoeld ter (financiële) ondersteuning voor de voltooiing van een al lopende reportage, of  juist de realisatie van een geheel nieuw project. De inzendingen worden beoordeeld door  een jury van gerenommeerde experts uit het beroepsveld. Al eerder gingen o.a. Anastasia  Taylor-Lind, Natalya Saprunova en Acacia Johnson met de subsidie aan de slag om hun  droomproject te verwezenlijken – zie hier de volledige lijst en lees over hun ervaringen. 

Canon Video Grant 

Daarnaast wordt ook alweer voor de vijfde keer de Canon Video Grant uitgereikt in  samenwerking met Visa pour l’Image om nieuw talent te ondersteunen bij het maken van  een korte, creatieve documentairefilm (ca. 8 minuten lang). De winnaar van de Canon  Video Grant ontvangt een beurs van idem €8.000, plus een Canon videocamera en  aanvullende lenzen ter uitleen ter ondersteuning van de productie van de creatieve  documentairefilm. In 2023 werd Juan Vicente Manrique Gomez nog bekroond voor zijn project ‘Looking For A Donkey’, een satirische kijk op de schending van de vrijheid van  meningsuiting door het Venezolaanse regime. 

Meld je nu aan! 

Beide beurzen maken deel uit van een langdurige samenwerking tussen Visa pour  l’Image en Canon, dat dit jaar alweer zijn 35e verjaardag viert! Het eindresultaat, ofwel de  afgeronde projecten, worden uiteindelijk volgend jaar tentoongesteld tijdens het festival  en zal dan voor het eerst zichtbaar zijn voor het grote publiek in Perpignan, Frankrijk. Een  uniek podium om gehoord en gezien te worden. Meer weten over de aanmeldprocedure?  Kijk dan op: 

• Canon Female Photojournalist Grant – aanmelden kan nog tot en met 21 mei  2024: https://www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse canon-de-la-femme-photojournaliste 

• Canon Video Grant – aanmelden kan nog tot en met 27 mei 2024: https://www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse-canon-du documentaire-video-court-metrage 

 

afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie