De Powershot met aps-c

Canon PowerShot G1 X Mark III aangekondigd

Redactie DIGIFO... 1060 0
Canon heeft zojuist bekendgemaakt dat er dit najaar een nieuwe veelbelovende PowerShot-camera zal verschijnen. Vanaf november moet het nieuwe topmodel van de PowerShot G-serie, de Canon PowerShot G1 X Mark III, verschijnen, met drie keer optische zoom, een 24MP aps-c-sensor en de DIGIC 7-processor.

De Canon PowerShot G1 X Mark III is gericht op fotografen die graag professionele foto's willen maken, zonder veel met zware spiegelreflexcamera's rond te lopen en zonder veel op te vallen. De G1 X Mark III weegt nog geen 400 gram, is ongeveer 19% kleiner dan zijn voorganger en komt met zeer indrukwekkende specificaties.

Zo is de Canon G1X Mark III uitgerust met dezelfde 24MP aps-c-sensor die ook te vinden is in de Canon EOS 80D, draait de nieuwe camera op de DIGIC 7-processor wat moet zorgen voor prachtige beelden met weinig ruis en beschikt de camera over beeldstabilisatie die vier stops winst moet bieden. De camera heeft een vast objectief met een bereik van 24-72mm (kleinbeeldequivalent) met een variabel maximaal diafragma van f/2.8 tot f/5.6. Het objectief is zodanig opgebouwd dat beeldfouten zoals overstraling gereduceerd worden en beschikt over negen diafragmabladen voor een mooi cirvelvormig bokeh.Canon Powershot G1 X Mark III

Video

De Canon PowerShot G1 X Mark III beschikt (uiteraard) ook over videomogelijkheden. De Mark III kan in FullHD filmen met 60 beelden per seconde en is uitgerust met Dual Pixel AF voor indrukwekkende autofocusmogelijkheden tijdens het filmen. Volgens Canon kan dit nieuwe model al in 0,09 seconde nauwkeurig scherpstellen.

Prijs en beschikbaarheid Canon PowerShot G1 X Mark III

De nieuwe Canon PowerShot G1 X Mark III moet vanaf november beschikbaar zijn en krijgt een adviesprijs van € 1199,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Canon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie