Visa pour l’image 2018

Canon ondersteunt perfectie in fotografie en volgende generatie visuele storytellers tijdens Visa pour l’image 2018

Remco Stunnenberg 431 0
Canon Europe kondigt vandaag haar programma aan voor het jaarlijkse Visa pour l’image event in Perpignan, Frankrijk. De dertigste editie van het Internationale Festival voor Fotojournalistiek markeert in 2018 de 29-jarige samenwerking met Canon.

Canon zet zich in voor de rol die fotografie speelt bij het vertellen van verhalen en komt daarom met een reeks inspirerende evenementen, tentoonstellingen en paneldiscussies. Ook vormt het nog steeds groeiende studentenprogramma van Canon weer een belangrijk onderdeel.

Stimuleren en ondersteunen

Als onderdeel van haar gerenommeerde studentenprogramma, nodigt Canon voor het tweede achtereenvolgende jaar 200 getalenteerde fotografiestudenten afkomstig uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika uit om op het festival deel te nemen aan een driedaagse ontwikkelingsworkshop. De aanwezige studenten nemen deel aan rondleidingen en krijgen de kans om waardevolle interacties aan te gaan met inspirerende professionals uit de branche.

Ook geven drie oud-studenten – onder wie Ksenia Kuleshova die nu voor de New York Times fotografeert – inspirerende lezingen tijdens het educatieve programma. Dit programma biedt tevens de mogelijkheid tot portfoliobeoordelingen waarbij studenten hun werk kunnen presenteren aan toonaangevende experts, waaronder Canon-ambassadeurs Giulio Di Sturco en Alvara Ybarra Zavala.

Richard Shepherd, Pro-marketingmanager bij Canon Europe, licht het programma toe: 'We weten dat deze studenten over een enorme passie beschikken om een carrière in de fotowereld op te bouwen en dat is niet altijd gemakkelijk. De concurrentie is ongelooflijk groot. Ons studentenprogramma en onze ondersteuning van Visa pour l’image gaat over het toegankelijker maken van de fotografie community. Het gaat erom de generatie van vandaag en morgen een groter podium te bieden om hun creatieve en technische vaardigheden verder te ontwikkelen. Dit door creatieve ideeën uit te wisselen, nieuwe relaties aan te gaan en toegang te krijgen tot boeiende lezingen en seminars.'

Female Photojournalist of the Year Award

Canon sponsort in 2018 al voor het achttiende opeenvolgende jaar de prestigieuze Female Photojournalist of the Year Award. Een onderscheiding die wordt uitgereikt aan een bijzondere fotografe als erkenning voor haar bijdrage aan het vertellen van visuele verhalen. De winnares van dit jaar, Laura Morton, wordt formeel beloond voor haar project University Avenue, dat de impact van de technologie-industrie op de California Bay onderzoekt. Tijdens Visa pour l’image 2018 vindt tevens op de Canonstand een tentoonstelling plaats van de winnares van 2017, Catalina Martin-Chico. Zij toont daar haar fotoverslag over de babyboom onder voormalige leden van de FARC in Colombia.

Beeld © Catalina Martin-Chico

Paneldiscussie

Op woensdag 5 september organiseert Canon bovendien tussen 15.00 en 16.30 uur een paneldiscussie onder leiding van Hilary Roberts, Canon-ambassadeur en Research Curator of Photography van het Imperial War Museum in London, getiteld ‘In Search of Balance: Women and Photojournalism’. Tot de deelnemende panelleden behoren onder andere de winnaar van de Female Photojournalist of the Year Award, Laura Morton, en eerdere prijswinnaars Ilvy Njiokiktjien (Canon-ambassadeur en winnares in 2011) en Catalina Martin-Chico (winnares in 2017).

Professioneel netwerken

Canon zal interactieve contactmomenten faciliteren voor de professional, de liefhebber en de fotografiestudent. De Canon Space, gesitueerd in het hoofdkwartier van het festival in het Palais des Congres in Perpignan, wordt een interactieve showcase die een hands-on ervaring met het Canon-productportfolio aanmoedigt. Bovendien kunnen alle geaccrediteerde fotografen een gratis check-and-clean service ontvangen door de ervaren technici van Canon Professional Services (CPS).

Meer informatie over Canon’s betrokkenheid bij Visa pour l’image vind je hier.

Lees ook: De nieuwe Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM in de praktijk

Lees ook: Maak jouw fotoreis nog spannender met de Canon Photo Companion-app

Lees ook: 'Ik zoek diepgang, verdieping, emotie... Kwetsbaarheid!'

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco