Canon lanceert de langverwachte EOS 1D X Mark III

Christel de Wolff 213 0
Canon heeft de EOS 1D X Mark III geïntroduceerd: een camera die uitermate goed geschikt is voor sport- en wildlife fotografie. Dankzij de verbeterde AF-trackingprestaties, beeldkwaliteit en communicatiemogelijkheden vormt deze camera het absolute hoogtepunt van de Canon EOS-1 serie.

De Canon EOS 1D X Mark III beschikt over fascinerende, toonaangevende opnamesnelheden tot 20 beelden per seconde met AF-tracking en met de verbeterde hoge ISO-prestaties is deze camera in staat telkens weer te presteren in lastige situaties. De AF-sensor in de EOS-1D X Mark III heeft in het midden een 28 keer hogere resolutie dan voorgaande modellen en komt daarmee tegemoet aan de behoefte van professionele fotografen aan een hogere nauwkeurigheid en scherpstelling bij een breder scala aan opnamescenario’s. Bovendien biedt de camera een indrukwekkende 5,5K 12-bits interne RAW-videoregistratie, waardoor je naast foto’s ook video’s van topkwaliteit kunnen vastleggen. De EOS 1D X Mark III is de eerste camera van Canon die beschikt over deze functie.

Nieuwe generatie beeldsensor

De EOS-1D X Mark III is Canon’s eerste camera met haar ‘next generation’ beeldsensor; een beeldsensor die een snellere uitlezing en minder ruis ondersteunt en waarmee tegemoet wordt gekomen aan de vraag van professionals naar een geluidsarme, hoogwaardige spiegelreflexcamera. De 20,1 Megapixel CMOS-sensor in de camera biedt ook Canon’s meest uitgebreide ISO-bereik tot nu toe, met extra instellingen van ISO 50 tot ISO 819.200.

Verbeterde connectivity

De EOS-1D X Mark III is de eerste camera uit de EOS-1 serie met ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-communicatie die gelijke tred houdt met kortere deadlines en de behoefte van professionals aan snelle, probleemloze levering van content. De Wi-Fi-functie kan worden gebruikt voor FTP of voor een verbinding via EOS Utility en kan ook zorgen voor de verbinding met een smartphone. De Bluetooth-connectiviteit maakt gebruik van het Bluetooth Low Energy-protocol, waardoor een constante verbinding met een compatibel slim apparaat mogelijk is, terwijl een minimum aan batterijvoeding nodig is – ideaal voor lange opnamedagen

De Canon EOS-1D X Mark III werd ontwikkeld met behulp van feedback uit de wereldwijde community van EOS-1D X en EOS-1D X Mark II fotografen, waaronder Canon Ambassadors. De sterk verbeterde foto- en videokwaliteit en de snelle communicatiemogelijkheden werden geprezen omdat het eigenschappen en kenmerken zijn die professionals in staat stellen adembenemende foto’s te maken en deze sneller dan ooit aan te leveren bij opdrachtgevers.

Prijs en beschikbaarheid Canon EOS-1D X Mark III

De Canon EOS-1D X Mark III is vanaf februari beschikbaar en heeft een adviesprijs van €7419.99.

Info: canon.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel