Canon kondigt firmware updates voor EOS C500, EOS C300, EOS C100 en uitbreidingen in Cinema RAW Development software aan

Redactie DIGIFO... 909 0
Canon heeft de ontwikkeling aangekondigd van firmware updates voor drie van haar Cinema EOS System-camera’s en van een reeks nieuwe functies in de Cinema RAW Development (CRD) software. De upgrades zijn de laatste in een serie ontwikkelingen die het resultaat is van feedback van imaging professionals.

Persbericht:

Na de introductie van de upgrades, zullen de EOS C500, EOS C300 en EOS C100 ondersteuning bieden aan een nieuwe vergrotingsfunctie waarmee gebruikers in staat zijn de scherpstelling niet alleen in het midden, maar ook in verschillende delen van het beeld te controleren op het LCD-scherm van de camera. Dit zorgt voor meer controle en flexibiliteit tijdens het filmen.

De upgrade zal de EOS C300 ook in staat stellen om een aanvullende reeks functies te ondersteunen die zijn ontworpen voor onafhankelijke videografen. Omdat ze een gemakkelijke manier bieden om de belichting en scherpstelling te controleren en aan te passen voordat de opnamen starten, zullen Push Auto Iris en One Shot AF extra flexibiliteit bieden bij opnamen met kleine crews. De EOS C300 wordt bovendien uitgebreid met extra ondersteuning van 1440x1080 HD-videoregistratie met 35 Mbps – een omroepvriendelijke opnamemodus die door veel nieuwszenders en omroeporganisaties wordt gebruikt.

Om zelfstandige filmmakers extra flexibiliteit te bieden, zal de upgrade voor de EOS C100 de functie Continu-AF ondersteunen wanneer de camera wordt gebruikt in combinatie met het Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM objectief.

Cinema RAW Development software – uitgebreid met nieuwe functionaliteit

Naast de updates voor Cinema EOS-camera’s, zal Canon ook komen met nieuwe functies in de Cinema RAW Development software. Deze software wordt meegeleverd met de EOS C500 en is ontworpen voor het ondersteunen van de bewerking, weergave en export van 4K Canon Cinema RAW-clips.

De update zal ondersteuning bieden voor de Academy Color Encoding Specification (ACES), waarbij een Input Device Transform-functie het mogelijk maakt de bewerkte Canon Cinema RAW-bestanden uit te voeren met een ACES-compatibele OpenEXR bestandsindeling. ACES is door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences voorgesteld als de standaard voor een SMPTE-kleurruimte en bedoeld om de kleurrespons te definiëren voor in- en uitvoersystemen zodat een compleet traject voor kleurmanagement wordt gerealiseerd – van filmen tot editing, grading, distributie en weergave op het scherm.

Een nieuwe functie zal gebruikers ook in staat stellen in/uit-punten aan te geven voordat zij hun RAW-beeldmateriaal bewerken of kopiëren. Hiermee is de workflow zowel op de set als tijdens nabewerking verder te stroomlijnen. Bovendien zal het mogelijk zijn om een ontwikkellog te genereren, dat details bevat van alle bestanden die met de CRD-software zijn gekopieerd of bewerkt en dat kan worden gebruikt bij toekomstige projecten.

De firmware updates voor de EOS C500, EOS C300, EOS C100 en CRD-software zullen in de loop van 2013 beschikbaar komen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie