Canon is wederom hoofdsponsor van Het Perfecte Plaatje

Redactie DIGIFO... 1525 0
Net als vorig jaar is Canon de hoofdsponsor van Het Perfecte Plaatje. In het tv-programma van RTL 4 gaan acht bekende Nederlanders met een liefde voor fotografie de strijd met elkaar aan. De winnaar wint een fotoreportage in National Geographic.

Jan-Ton Prinsze, Country Manager bij Canon Benelux, zegt dat het programma zeer positief is ontvangen en de passie voor fotografie in Nederland heeft aangewakkerd. ‘Het bijzondere aan het programma is dat de deelnemers worden uitgedaagd een verhaal uit te beelden met hun foto’s, iets waar we ons ook op richten met onze campagne ‘Live for the Story’, waarbij storytelling centraal staat. We zullen samen met RTL en Talpa dit seizoen nog meer aandacht besteden aan specifieke inhoudelijke content en vinden het belangrijk om deze te delen met alle fotografieliefhebbers en de kijkers van het programma. Dit zal onder meer via ons platform canon.nl gebeuren.’

Apparatuur

Canon heeft de volgende producten ter beschikking gesteld die de deelnemers gebruiken voor de verschillende opdrachten: de Canon EOS 5D Mark IV, Canon EOS M5 en de Canon PowerShot G7X Mark II. Daarnaast krijgen de deelnemers alle gelegenheid om irista, het online platform voor beheer en organiseren van je foto’s in de cloud, te gebruiken.

Het Perfecte Plaatje

De BN’ers die dit tweede seizoen de uitdaging aangaan zijn Tygo Gernandt, Isa Hoes, Monique Smit, Roel van Velzen, Gordon Heuckeroth, Vivian Reijs, Estelle Cruijff en Giel de Winter. De deelnemers doen verschillende foto-opdrachten, die beoordeeld worden door de vaste juryleden en professionele fotografen William Rutten en Cynthia Boll. Tevens sluit bij iedere shoot een gespecialiseerd gastjurylid aan die de deelnemers tips geeft bij het betreffende thema.

Lees hier meer over Het Perfecte Plaatje

Kamera Express

Ook Kamera Express is een sponsor van het televisieprogramma. Kamera Express gaat het partnership inzetten om Nederland te stimuleren om nóg meer te gaan fotograferen. “Samen Beter In Beeld, dat is wat Kamera Express uitdraagt. ‘Het Perfecte Plaatje’ sluit daar perfect op aan. Daarom zijn we erg blij met dit nieuwe partnership”, aldus Cornelisse. Fotografie is hot. Iedereen heeft tegenwoordig een camera op zak en er worden meer foto’s gemaakt dan ooit tevoren. De kwaliteit van deze (smartphone)foto’s laat echter nog wel eens wat te wensen over. “Bij Kamera Express merken we dat er wel degelijk behoefte is aan kwaliteit. Daarom willen we mensen graag helpen bij de ontwikkeling van hun fotografie, zodat ze uiteindelijk betere foto’s gaan maken. Wij bieden niet alleen de tools, maar ook de inspiratie om dit te bewerkstelligen. Kijk maar naar onze Superstores. Deze zijn niet meer te vergelijken met de winkels van vroeger. Je kunt ze misschien wel het beste omschrijven als clubhuizen voor foto- en videoliefhebbers”, stelt Cornelisse.

Extra

Tot en met 31 december krijgt iedere klant bij aankoop van één van de geselecteerde Canon producten een exclusief cadeaupakket. Daarin zijn allerlei unieke extra’s te vinden. De waarde daarvan kan oplopen tot maar liefst €340. Er wordt o.a. een online workshop aangeboden: de Kamera Express Academy. Deze bestaat uit tien videotutorials. “In deze educatieve tutorials bieden wij op een inspirerende manier een solide basis voor iedereen die meer wil leren over fotografie. Het kernwoord is hands-on. Na het kijken van de video’s kun je direct aan de slag met wat je geleerd hebt. Ideaal voor beginners, maar ook voor mensen die hun kennis een boost willen geven of toe zijn aan een opfriscursus”, aldus Cornelisse.

Het Perfecte Plaatje start op 24 oktober en is elke dinsdagavond te zien op RTL 4. De finale-uitzending is op 12 december.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie