Canon introduceert EOS R6 II-systeemcamera "zonder compromissen"

Redactie DIGIFO... 632 0
Canon heeft de opvolger van de eerder uitgebrachte EOS R6-systeemcamera aangekondigd. De EOS R6 Mark II heeft net als zijn voorganger een fullframesensor, maar dit keer is de resolutie iets hoger.

De Canon EOS R6 II heeft een 24,2 megapixel CMOS-sensor. Goed voor 40 beelden per seconden met de elektronische sluiter of 12 bps met de mechanische sluiter. De camera presteert goed bij weinig licht en levert opvallende en nauwkeurige kleuren.

Snelle en accurate autofocus

Het geavanceerde Dual Pixel CMOS AF II-systeem heeft 1053 autofocuspunten die het hele sensorgebied bestrijken en zorgen voor opvallend snelle, responsieve en nauwkeurige scherpstelprestaties. Dit scherpstelsysteem met fasedetectie beschikt tevens over verbeterde onderwerpdetectie en -tracering. Hierbij worden mensen, dieren en voertuigen op intelligente wijze herkend en de tracking automatische op deze onderwerpen vergrendeld. De scherpstelling wordt gehandhaafd tijdens burstopnames. Het Dual Pixel AF II low-luminance limiet stelt scherp tot een indrukwekkende -6.5 EV voor nauwkeurigere scherpstelling, zelfs in donkere omstandigheden. 

Video

Naast foto's biedt de sensor van de R6 Mark II ook UHD 4K 60p interne video in hoge resolutie, waarbij de volledige breedte van de sensor wordt benut en de mogelijkheid om te werken met 10-bit sampling met Canon Log 3. Een 6K opnamegebied is tevens te gebruiken voor oversampled 4K opnames bij 30p voor verbeterde scherpte, minder moiré en minder ruis. Voor slow-motion weergave worden opnames van 180p ondersteund tot full HD-resolutie.

Via de micro-HDMI-poort zijn RAW-video-opnames mogelijk in combinatie met een compatibele externe recorder. ProRes RAW tot 6K 60p is mogelijk met gebruikmaking van de volledige breedte van de sensor, evenals 3.7K RAW-opname met een crop.

Prijs en beschikbaarheid Canon EOS R6 II

De Canon EOS R6 II is vanaf eind november beschikbaar voor een adviesprijs van € 2.929,-

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie