'Canon is trots op deze intensieve samenwerking'

Canon Europe sluit zich aan bij Netflix’s Post Technology Alliance

Remco Stunnenberg 275 0
Canon Europe sluit zich aan bij Netflix’s nieuwe Post Technology Alliance. Deze nieuwe alliantie brengt de industrieleiders samen die zich inzetten om, via een intensieve samenwerking met Netflix, wereldwijd productieworkflows te innoveren en creatieve content creators te ondersteunen.

Voor het nieuwe Post Technology Alliance programma van Netflix zijn vier Canon Cinema EOS-camera’s geselecteerd: de EOS C700 FF, Canon’s eerste full frame cinemacamera, de EOS C700, EOS C300 Mark II en de EOS C500. Deze camera’s werden gekozen door de filmmakers achter veel Netflix Originals, waaronder de met een Academy Award bekroonde documentaire Icarus, de speelfilm Our Souls at Night en de met een Emmy-genomineerde serie Grace and Frankie.

De Canon EOS C700 FF

Logo

Andere Netflix Originals die zijn vastgelegd met Canon zijn onder andere Afflicted, Abstract: The Art of Design, Chelsea, Hot Girls Wanted, Strong Island, The Confession Tapes, The Mars Generation en The Ritual, met momenteel meer Originals in productie. Als onderdeel van het programma krijgen de geselecteerde producten het logo van de Netflix Post Technology Alliance – een keurmerk voor kwaliteit, service en ondersteuning. Het logo geeft aan dat een product voldoet aan de technische specificaties en aanleveringsvoorwaarden van Netflix en dat ook in de toekomst zal blijven doen.

Onverminderde inzet

'Het Post Technology Alliance programma van Netflix sluit perfect aan bij Canon’s onverminderde inzet om geavanceerde, hoogwaardige producten te leveren die worden aangevuld met een uitstekende service en ondersteuning voor de wereldwijde community van filmmakers', zegt Kieran Magee, director professional imaging bij Canon Europe. 'Met het gezamenlijke doel om filmmakers te ondersteunen en tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van de productie en post-productie community, zijn we buitengewoon trots op deze intensieve samenwerking met Netflix om zo de kracht van visuele storytelling te ondersteunen.'

Wil je meer info over de geselecteerde cinema EOS-modellen? Kijk dan hier.

Lees ook: Canon breidt lijn professionele 4K-objectieven voor de broadcast-wereld uit

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco