Canon draagt bij aan behoud Nederlands fotografisch erfgoed van Nederlands Fotomuseum

Redactie 518 0
Het Nederlands Fotomuseum gaat de samenwerking aan met Canon. De technologie van het bedrijf draagt bij aan het behoud van het Nederlands fotografisch erfgoed. Zo zal Canon apparatuur onder andere worden ingezet bij het digitaliseren van het archief van het museum.

Het Nederlands Fotomuseum is trots op de samenwerking met Canon Nederland. Als Corporate Partner lmaging Technology draagt Canon met kennis en apparatuur bij aan het behoud van het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst. Op dit moment is het museum bezig met een grote inhaalslag van de registratie en digitalisatie van de Collectie. De digitalisering van de eerste negatieven van het Actieplan is gestart op 7 juni. Binnen vijf jaar moet de digitaliseringsgraad van vier naar vijfentwintig procent. Dit zijn meer dan een miljoen foto's. De kennis van Canon op het gebied van digitalisering komt dan ook als geroepen. 'Het is de missie van het museum het Nederlands fotografisch erfgoed te delen met het publiek. De kennis, innovatiekracht en apparatuur van Canon zijn daarbij van grote waarde', aldus Birgit Donker, directeur Nederlands Fotomuseum.

Herinrichting digitalisatie-atelier

Zowel het Nederlands Fotomuseum als Canon is een vooraanstaande naam op het gebied van beeldtechnologie. Bovendien investeert Canon continu in technologische innovatie.

De focus van de samenwerking tussen beide organisaties ligt op het behoud van het erfgoed voor de toekomst, gerealiseerd met de apparatuur van Canon. In expertmeetings denken specialisten van Canon en van het museum samen na over de meest optimale workflow voor het digitaliseren van ruim 1 miljoen foto's in vijf jaar tijd. Opbasis van deze gesprekken wordt het digitalisatie-atelier in het museum heringericht met de meest innovatieve apparatuur van Canon.

Kwalitatief hoogstaande apparatuur

Voor het Nederlands Fotomuseum is het van belang dat de benodigde apparatuur de kwaliteit en kwantiteit van de te digitaliseren originele beelden kan garanderen. Dit betekent dat alle informatie uit het originele beeld vastgelegd moet kunnen worden. Een zeer trefzeker en betrouwbaar Autofocussysteem speelt hierbij een belangrijke rol.. Daarnaast moeten meer dan een miljoen beelden binnen een periode van vijf jaar met zeer hoge kwaliteit vastgelegd worden, wat een optimale workflow zeer belangrijk maakt. Met het EOS R-systeem met EOS R­ camera's en uitgebreide assortiment RF-lenzen biedt Canon de optimale oplossing om aan deze hoge eisen te voldoen.

Stimuleren van jonge fotografieprofessionals

Naast het vastleggen van het verleden, houden het Nederlands Fotomuseum en Canon zich bezig met de toekomst. "Waar het museum met het Steenbergen Stipendium jonge makers verder op weg helpt naar een professionele toekomst en vijf genomineerden een nationaal podium biedt met een jaarlijkse tentoonstelling, biedt Canon met haar Future Focus programma jonge foto- en videografiestudenten de mogelijkheid om inspiratie, kennis en ervaring op te doen op internationaal niveau, "aldus Bruno Winnen, Country Director IT&CG Canon Benelux.

Medewerker van het digita/iseringsatelier aan het werk © Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum: visuele verhalen die ertoe doen

Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die ertoe doen.

info: nederlandsfotomuseum.nl

Canon

Canon is opgericht in 1937. Door voortdurende innovatie speelt de onderneming at meer dan tachtig jaar een vooraanstaande rol op het gebied van hoogwaardige beeldtechnologie (imaging). De onderneming heeft zich verplicht in de juiste sectoren te investeren en duurzame mogelijkheden tot groei te benutten. Met innovatieve imagingproducten van camera's tot professionele printsystemen en met activiteiten variërend van bedrijfsadvies tot technologieën voor de gezondheidszorg verrijkt Canon de kwaliteit van leven en stelt haar zakelijke relaties in staat meerwaarde te leveren aan hun klanten. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei: 'samenleven en samenwerken in het algemeen belang'.

info: Canon.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie