Calumet voorjaarsbeurs met gratis sensorcleaning op 10 en 17 april

Redactie DIGIFO... 1617 0
Calumet organiseert in Rotterdam (10 april) en Amsterdam (17 april) een voorjaarsbeurs. Je krijgt er de kans om kennis te maken met de nieuwste producten, zoals de Nikon D7200. Ook staan de technische medewerkers van Nikon en Canon voor je klaar om gratis de sensor van je DSLR te reinigen.

Advertorial

Het jaar 2015 is van start gegaan met de aankondiging van diverse nieuwe camera's, objectieven en andere producten die ons fotografiehart sneller laten kloppen. Op de Calumet voorjaarsbeurs krijg je de kans om al dat moois te bekijken. Alle vooraanstaande merken zijn aanwezig om hun nieuwste producten te tonen. Daarnaast is er een interessant seminarprogramma en natuurlijk zijn er attractieve beursaanbiedingen.

Gratis sensorcleaning

Fanatieke fotografen krijgen vroeg of laat wel eens te maken met stofjes op de sensor. Op de Calumet voorjaarsbeurs staan de technische medewerkers van Nikon en Canon voor je klaar om gratis de sensor van je spiegelreflex te reinigen en de camera aan een inspectie te onderwerpen. Wil je er zeker van zijn dat je camera aan de beurt komt, zorg dan dat je niet later dan 13 uur je toestel inlevert. De gratis sensorreiniging geldt voor maximaal 1 camera per persoon.

Nikon Calumet

Nikon D7200

Begin maart introduceerde Nikon een nieuw DX-topmodel. Deze Nikon D7200 is vanaf nu verkrijgbaar en uiteraard te bewonderen op de Calumet voorjaarsbeurs. Met zijn 24,2 megapixelsensor, EXPEED 4-processor en toonaangevende AF-systeem, dat over 51 scherpstelpunten beschikt, levert de D7200 prachtige foto's.

Nikon D7200

Groot buffergeheugen

Het autofocussysteem is gevoelig tot -3 LW, zodat zelfs in het donker foto's altijd scherp zijn. Dankzij het grote buffergeheugen is het mogelijk om een snelle serieopname te maken van maximaal 27 12-bits RAW-bestanden, of maximaal 100 JPG foto's van hoge kwaliteit. De Nikon D7200 fotografeert met 6 bps in DX-formaat en tot 7 bps bij 1,3x-uitsnede.

Geavanceerde filmfunctie

Daarnaast blinkt de Nikon D7200 uit in video-opnamen. De nieuwe DX-formaat DSLR is voorzien van dezelfde videofuncties als de professionele Nikon-camera's. Dankzij de uitgebreide instelmogelijkheden krijg je volledige controle over je filmopnamen. Auto ISO-gevoeligheid in de M-stand zorgt voor vloeiende overgangen tussen donkere en heldere vlakken. Met de Picture Control-instelling 'Gelijkmatig' kun je de gemaakte filmbeelden uitgebreid nabewerken.

Alle filminstellingen zijn overzichtelijk verzameld in een speciaal filmmenu. Bovendien bevat de D7200 uitstekende opties voor audioregeling en met de optionele Nikon ME-W1 draadloze microfoon is het mogelijk om geluid op te nemen in hoge kwaliteit over een afstand van maximaal vijftig meter.

Nikon D7200 met 300mm f/4 PF

Robuuste behuizing

De compacte behuizing van de Nikon D7200 is robuust en stof- en weersbestendig. Een heldere zoeker met beelddekking van ca. 100% zorgt voor uitstekende zichtbaarheid. In de zoeker is een organisch EL-schermelement verwerkt, waarmee de opname-informatie helder en contrastrijk wordt getoond.

Met de ingebouwde Wi-Fi en NFC-ondersteuning is het delen van foto's makkelijker dan ooit. Deze techniek stelt je in staat om de D7200 eenvoudig aan een smartphone of tablet met Android of Apple iOS te koppelen. Met de gratis Wireless Mobile Utility kun je bovendien de Nikon D7200 op afstand bedienen.

Data en tijden Calumet voorjaarsbeurs

  • Amsterdam - vrijdag 10 april 2015 - 9 tot 17 uur
  • Rotterdam - vrijdag 17 april - 10 tot 17 uur

Kijk op de website van Calumet voor meer informatie over de voorjaarsbeurs en de adresgegevens.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie