B+W introduceert ND Vario MRC Nano XS-Pro Digital grijsfilter

Redactie DIGIFO... 1602 0
Degreef & Partner, importeur van accessoires voor consumentenelektronica introduceert in Nederland een bijzonder filter van B+W. Het ND Vario MRC Nano XS-Pro Digital grijsfilter biedt creatieve fotografische mogelijkheden bij o.a. landschapsfotografie en is een handig hulpmiddel voor filmers.

Persbericht:

Met het filter kan licht traploos gereduceerd worden met 1 tot 5 lichtstops. Kenmerkend voor dit B+W filter is dat het filter over het gehele bereik geen kleurafwijking of zogenaamde ‘cross-image’ vertoont zoals bij vergelijkbare filters tot nu toe veelvoorkomend was.       

Het zeer luxe filter is voorzien van de befaamde MRC Nano-coating van B+W. Bij de vervaardiging van het filter zijn geen concessies gedaan als het gaat om kwaliteit. Doordat het filter traploze lichtreductie biedt kan het bijvoorbeeld gebruikt worden bij portretfotografie in helder daglicht waardoor de persoon op de foto los komt te staan van de achtergrond omdat een groot diafragma kan worden gebruikt. Bij landschapsfotografie is het mogelijk om waterpartijen door het gebruik van lange sluitertijden ‘vloeiend’ vast te leggen. Voor videografen is het filter onmisbaar om overbelichting te voorkomen. Veranderende lichtomstandigheden tijdens het filmen kunnen worden gecorrigeerd met dit filter.

Het ND Vario MRC Nano XS-Pro Digital grijsfilter heeft een dunne vatting en kan zonder vignettering gebruikt worden op alle objectieven met een diameter vanaf 24mm op full frame. Het filter kan worden gecombineerd met andere B+W grijsfilters om een nog hogere lichtreductie te bewerkstelligen.

Het ND Vario MRC Nano XS-Pro Digital grijsfilter is leverbaar in de maten 52, 58, 62, 67, 72, 77 en 82mm. De adviesprijs van het filter begint bij €239 voor de kleinste maat en loopt tot €339 voor de grootste maat.

BW Grijsfilter

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie