Bruidspaar betaalt € 730,- voor slechte bruidsfoto's

Bruidspaar betaalt € 730,- voor slechte bruidsfoto's

Eefke Burg 681 0
Het is denk ik de grootste nachtmerrie van elk bruidspaar: een paar dat een professionele bruidsfotograaf inhuurde om foto's te maken van hun bruiloft, kwam van een koude kermis thuis toen bleek dat al hun foto's die door de fotograaf waren gemaakt onderbelicht waren en last hadden van veel ruis.

Een voorbeeld van de slechte bruidsfoto's. 

Bruidsfotograaf wilde geen contract tekenen voor bruidsfoto's

Bruid Hayley Kelble huurde op aanraden van een vriend een bruidsfotograaf in. Na het bekijken van de Instagrampagina van de fotograaf was het bruidspaar enthousiast geworden en stemde in met een tarief van $ 800,-, omgerekend zo'n € 730,-. Hayley Kelble gaf in een interview met Insider aan: 'Ik vroeg naar een contract, omdat alle bruidsfotografen die ik daarvoor had gesproken allemaal vroegen om een contract af te sluiten. De bruidsfotograaf wilde hier echter niet aan beginnen. Ik had toen al onraad moeten ruiken.'

Nog één voorbeeld van de slechte foto's uit de serie. 

Lees ook: Politie looft $ 10.000,- uit voor gouden tip dood fotograaf

Kable vertelt dat de fotograaf geen flitser gebruikte in een slecht verlichte kerk. Ze gaf daarnaast aan dat er geen richting werd gegeven bij het poseren van de gasten en dat de fotograaf 2,5 uur eerder dan afgesproken vertrok. 'We hebben zelfs een aantal dingen van het programma verschoven zodat de fotograaf nog wel aanwezig kon zijn bij het aansnijden van de taart en de belangrijkste momenten van de bruiloft mee kon maken.' De fotograaf was volgens de bruid slechts twintig minuten aanwezig bij de receptie.

iPhone van moeder bruid maakte in dit geval nog betere bruidsfoto's

Normaal gesproken vragen bruidsfotografen of er verder tijdens de ceremonie geen foto's gemaakt kunnen worden. Gelukkig was dat in dit geval niet zo en waren er foto's gemaakt door de moeder van de bruid. Deze foto's, die waren gemaakt met een iPhone, waren nog beter gelukt dan de 'professionele bruidsfoto's.' Ze leken, zeker op klein formaat, een stuk scherper en warmer dan de foto's van de professionele fotograaf.

De foto gemaakt door de moeder van de bruid met een iPhone. 

Lees ook: 'Kunnen we alle foto's van de shoot hebben?' Nee!

Insider probeerde de bruidsfotograaf te bereiken, maar deze weigerde commentaar te geven. Het bruidspaar heeft uiteindelijk een andere fotograaf ingehuurd om nieuwe bruidsfoto's te maken in hun trouwkledij.

Tja, € 730,- is als je alle kosten meerekent ook een erg laag bedrag voor bruiloftsfotografie. Maar wel weer een heel groot bedrag als je kijkt naar wat ze ervoor terug hebben gekregen.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke