Resultaten van de Masterclass Course voor ervaren amateurfotografen

BredaPhoto 2018: Poep op een bord en andere bijzondere projecten

Christel de Wolff 732 0
BredaPhoto organiseerde voor gevorderde en ervaren amateurfotografen, fotografiestudenten en semi-professionals uit Nederland en België de Masterclas Course. Deelnemers leerden fotograferen vanuit een concept en kregen begeleiding van een professioneel fotograaf. De resultaten van de Masterclass Course zijn te zien op BredaPhoto 2018

In oktober 2017 maakten de curatoren van Bredaphoto uit een overweldigend aantal inzendingen een selectie van 60 fotografen die in een portfolio-speedreview hun werk mochten presenteren. Aan het einde van de dag bleven er 30 fotografen over die werden geselecteerd voor de Masterclass Course van 2018. In november van vorig jaar begon voor hen het foto-avontuur. Er werd in groepen van tien gewerkt, en de drie groepen werden begeleid door Jan Rosseel, Mariska van Zutven en Bianca Sistermans. De deelnemers werkten aan hun persoonlijke project met als leidraad het thema 'To Infinity and Beyond'.

Ter inspiratie kregen de deelnemers gastpresentaties van Seng-Wen Lo, Jaya Pelupessy Jos Jansen en Nathalie Vissers. Ook bezochten zij de expositieruimte 'De Stadsgallerij'.

In de laatste fase van de Masterclass, pitchten de deelnemers hun project. De curatoren hadden de moeilijke taak om 10 projecten te selecteren die zouden mogen worden getoond op BredaPhoto 2018.  De uiteindelijke keuze viel op Ursula van de Bunte, Merel van den Enden, Selma Gurbuz, Petra Kroon, Cara Louwman, Koen Schrije, Stijn Stragier, Annick Timmermans, Rita Verduyckt en Sieds Wijnja. Zij werden gekozen vanwege de diversiteit, originaliteit en de fit met het thema.

Dat er bijzondere projecten te zien zijn, bewijst Ursula van de Bunte. Haar werk werd in korte tijd opgepikt door verschillende media. Dit komt voornamelijk vanwege het bijzondere onderwerp en de presentatie ervan. De 48-jarige fotografiedocent uit Kampen wilde aantonen wat eten doet met je lichaam en fotografeerde een periode haar eten én haar uitwerpselen.

Deze bevreemdende collage in een typische food-photography stijl, zal samen met de projecten van de negen andere deelnemers te bezoeken zijn in de Stadsgalerij Breda aan de Oude Vest 34. 

Meer informatie over de Masterclass Course van BredaPhoto vind je hier.(opent als PDF)

BredaPhoto meemaken

De buitenexposities van BredaPhoto zijn gratis te bezoeken, maar voor de binnenlocaties en het verdiepingsprogramma kun je een passe-partout kopen: voor een dag, een weekend of voor de hele festivalperiode.Het volledige programma van BredaPhoto vind je hier een lijst van de deelnemende fotografen en een voorproefje van hun werken kun je hier bekijken.

Dagkaarten met korting

Met de kortingscode BP-DIGIFOTO bestel jij nu online je dagkaarten voor maar € 10,- (was € 17,50) De code geldt alleen als je online bestelt, dat doe je hier.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten rondom BredaPhoto festival check dan regelmatig onze website en meld je aan voor de nieuwsbrief om het belangrijkste nieuws zo in je mailbox te ontvangen. Aanmelden kan onderaan de pagina.

Lees ook:

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel