BREAKING: Ontwerp Panasonic GX2 te zien in patent

BREAKING: Ontwerp Panasonic GX7 te zien in patent

jesse kraal 14327 7
Fabrikanten beschermen niet alleen uitvindingen met een patent, maar kunnen ook industriële ontwerpen wettelijk vastleggen. Wij ontdekten een patent van Panasonic met daarin een ontwerp wat we nog niet eerder zagen. Wij zijn er vrijwel zeker van: dit moet haast wel de nog niet aangekondigde GX7 zijn!

Op de website OHIM (Office for harmonization in the integral market) stuitten we op een patent voor Panasonic dat het ontwerp van een digitale systeemcamera toont. Meestal vinden we hier camera's die al zijn geïntroduceerd, ditmaal ging ons hart iets sneller kloppen: dit moet wel de Panasonic GX2 zijn?!

Panasonic GX2

Panasonic GX2

Over de Panasonic GX2, de opvolger van de GX1, gaan al langere tijd geruchten. Ook dook er al een uitgebreid technisch patent op, dat een nieuwe camera omschrijft. Dit patent dat te zien is bij het US Patent Office, verklapt echter weinig over het ontwerp van de camera.

Specificaties

In mei schreven we al uitgebreid over de mogelijke specificaties van de Panasonic GX2. Digicame-info publiceerde een lijst specifciaties en 43rumors.com zegt er zeker van te zijn dat Panasonic de GX2 voorziet van een nieuwe 18-megapixelsensor met beeldstabilisatie (voor het eerst in een mft-camera van Panasonic) en een kantelbare evf met vermoedelijk 2 miljoen beeldpunten.

Over de specificaties kunnen wij nog niets met zekerheid zeggen, maar het ontwerp zoals op deze schetsen te zien is ligt waarschijnlijk vast. Wanneer Panasonic de GX2 officieel aankondigd is nog niet bekend. Wij houden je uiteraard op de hoogte.

Panasonic GX2
In vergelijking met de GX1 wordt de Panasonic GX2 een stukje groter.

Meer beelden:

Panasonic GX2

Panasonic GX2

Panasonic GX2

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Albert Jan Scheper

Met een zoeker! Mooi zo.

afbeelding van Anonymous

So you steal the images from http://oami.europa.eu/bulletin/rcd/2013/2013_096/002237313_0001/images/0... dont credit that site as the source and then put your watermark on the images - dishonest and low-life behaviour

afbeelding van BdV

You got a point about the watermark, but 'Don't credit as the source'? Are you sure?

afbeelding van Anonymous

well there is no direct link to where he got the image - trying to obscure the theft

afbeelding van Dennis K.

amaj echt wel hot nieuws, zelfs 43*-rumours refereert naar jullie !

afbeelding van Fototiel

Kon zolang niet wachten.
Mijn G1 is wel erg verouderd.
Ik heb toch maar een G6 gekocht.
De GX1 (zonder zoeker) was geen optie.

afbeelding van Mario

Al dat moderne spul, hehe, en toch gaat er niets boven zo eentje! http://visdiaz.com/antieke-camera/ :)