Boudoir fotografie met iPhone 11 Pro

Boudoir fotografie met iPhone 11 Pro

Eefke Burg 2300 0

Michael Sasser laat je normaal gesproken zien hoe hij zijn boudoir fotografie shoots professioneel aanpakt. Nu gooit hij het over een hele andere boeg en fotografeert hij met de iPhone 11.

'Eigenlijk wilde ik al een tijde een boudoir fotografie shoot doen met een iPhone, maar ik had nog geen reden die goed genoeg om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.' Hij begint met unboxen en laat zijn gevoel voor humor zien. 'Als ik daadwerkelijk de Iphone gaat uitpakken voor een boudoirshoot, dan is het wel belangrijk dat alleen al het unboxen een boudoir tintje heeft.' Hij haalt zijn prachtige faux fur-kleed uit zijn tas en pakt de iPhone uit.

'De iPhone ziet er uit alsof het de linkerhelft is van een gezicht van een spin,' zegt Michael Sasser. 'Ik heb nog nooit een iPhone gebruikt voor een boudoirshoot. Dus ik verwacht dat dit een grote faalactie gaat worden. Maar we hebben in ieder geval lol tijdens het uitproberen.'  

Boudoir fotografie shoot met iPhone 11 Pro

Hij gaat aan de slag met model Jordan J.Johnson. 'Alles wat ik heb geschoten is in de portretstand, maar ik zou het liefst schieten met de Lightroom-app, omdat je dan een DNG bestand krijgt, waardoor je meer informatie opslaat binnen je bestand wat handig kan zijn bij de nabewerking. Het jammere daaraan is dat je niet gebruik kan maken van portretmodus, die de achtergrond blurry maakt, wat juist één van de features is die je graag wil gebruiken met deze camera.' Hij heeft dan ook voor zijn shoot gebruik gemaakt van de incameramodus waardoor hij wel gebruik kan maken van deze features.

De drawbacks van deze camera? 'Hij reageert een beetje traag. Daardoor moet je eerst een foto nemen, een moment je foto nakijken en dan pas de vervolgfoto maken, maar dat is niet heel erg. Het is een behoorlijk goede foto geworden.' Hij heeft een beetje moeite met de belichting goed krijgen maar dit lukt uiteindelijk goed. 'Wow, het lijkt echt een professionele foto,' geeft het model Jordan J. Johnson aan.

iPhone 11 Pro & boudoir fotografie, een match?

De fotograaf vindt het dan ook een geslaagd experiment. 'Waarom zou ik nog een camera kopen? Of ja, ik weet wel waarom,' grapt de fotograaf. 'Ik zou nooit hier echt gebruik van maken voor mijn shoots. Maar als je een foto maakt van een silhouet in goed licht dan ziet het er echt heel goed uit.' Bij de Super Wide Angle zie je dat de foto een beetje vervormt (zoals te verwachten met een groothoek), maar de boudoirfotograaf geeft aan dat de foto's er desondanks toch erg mooi uit zien.

Wil je zien hoe hij te werk gaat bij zijn boudoir fotografie shoot? Bekijk zijn video hieronder.  

 

 

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke