Beroemde regisseur filmt alleen nog met iPhone

Beroemde regisseur filmt alleen nog met iPhone

Itam van Teeseling 498 0
Van plan een dure videocamera aan te schaffen voor je eerste blockbuster? Kijk dan even deze trailer. Regisseur Steven Soderbergh (ja, die van de Ocean's films) maakte een hele thriller met iPhones.

Op het jaarlijkse Sundance filmfestival zijn er altijd wel een paar producties die er uitspringen. Eén daarvan was de film 'Unsane' van Steven Soderbergh. Een spannende thriller die volledig gemaakt is met iPhones.

Filmen met smartphones niet nieuw

Het is niet nieuw dat er iPhones gebruikt worden in speelfilms. Zo is in 2015 de film 'Tangerine' met enkele iPhones gemaakt. Maar dat een blockbuster-regisseur de dure RED-camera's naast zich neerlegt en overgaat op het filmen met smartphones is toch best opmerkelijk te noemen.

Overdonderd door de kwaliteit

Soderbergh zegt zelf dat het vooral met budget te maken had dat hij een film met iPhones wilde maken. Uiteindelijk was hij zo overdonderd door de kwaliteit dat hij op het Sundance-festival dit jaar verklaarde meer films zo te willen produceren. Unsane moet op 3 mei in de Nederlandse bioscopen verschijnen. De trailer hebben wij alvast. Is de smartphone opgewassen tegen professionele camera's? Oordeel zelf.

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam