Mona Lisa in Virtual Reality

Bekijk vanaf nu de Mona Lisa ook in VR

Siem van Woerkom 290 0
Om het 500 jarige jubileum van de dood van Da Vinci te eren, heeft het Louvre in Parijs een speciale VR ervaring gemaakt met als kroonstuk; de Mona Lisa.

Neem een kijkje in VR

Het Louvre museum in Parijs heeft een groots retrospectief van de carrière van de Renaissance-man ontworpen om het 500-jarig jubileum van zijn dood te herdenken, dat diep ingaat op de benadering van Da Vinci's artistieke creaties. De tentoonstelling bestaat uit de eigen collectie van het Louvre met vijf schilderijen van da Vinci en tweeëntwintig van zijn tekeningen, evenals bijna 130 andere werken die zijn aangeboden door andere welbekende kunstinstellingen.

Mona Lisa in een nieuw opzicht

Het belangrijkste van al dit nieuws? De Mona Lisa is vanaf nu in VR te zien. Hoewel de Mona Lisa te zien blijft in de galerijen van de permanente collectie, krijgen bezoekers de kans om zich onder te dompelen in het schilderij als nooit tevoren. Met de titel Mona Lisa: Beyond the Glass, is het laatste segment van de da Vinci-tentoonstelling een samenwerking met HTC Vive Arts en Emissive VR om een ​​unieke virtual reality-ervaring van het schilderij van Leonardo da Vinci te presenteren. In dit segment kunnen bezoekers de Mona Lisa van dichtbij zien, zonder de barrières, de drukte of weerspiegelingen van het glas. 

'Door VR te gebruiken om het verhaal van dit beroemde kunstwerk te vertellen en het in een verhoogde, intieme setting te presenteren, hopen we dat bezoekers van het Louvre een verrijkte ervaring zullen hebben. Tijdens een onderdompeling van zeven minuten worden bezoekers door tijd en plaats vervoerd om kennis te maken met de geschiedenis en mythe van de Mona Lisa.' Aldus Victoria Chang, directeur van Vive Arts bij HTC.

De HTC Vive-headsets combineren beeld en geluid om de bezoekers kennis te laten maken met de technieken die werden gebruikt bij het maken van de Mona Lisa, en onthullen ook hoe Lisa del Giocondo eruitziet in 3D. De Leonardo da Vinci-tentoonstelling en Mona Lisa: Beyond the Glass lopen tot 24 februari 2020 in het Louvre. Voor de toegang is reserveren voor een tijdslot vereist.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem