World Press Photo

Bekendmaking 6x6 Zuid-Amerikaanse talenten van World Press Photo

Christel de Wolff 387 0
De World Press Photo organisatie presenteert de zes uitverkorenen in het 6x6 Talent Program van Zuid-Amerika. De zes visual storytellers werden gekozen uit meer dan 100 nominaties.

Selectie 6x6 Talent Program South America

De selectie bestaat uit Johanna Andrea Alarcón Alvarez uit Ecuador, Andrés Cardona Crus uit Colombia, Felipe Jácome uit Ecuador, Prin Rodriquez uit Peru, Liz Tasa Palomino uit Peru en Marcos Zegers uit Chili.

De selectie werd gemaakt door de international community van 6x6 nominators, bestaande uit professionele fotografen, onderzoekers en curatoren van over de hele wereld. Aan hen de zware taak om uit de genomineerde een selectie van zes te maken. Daarbij was het belangrijk drie mannen en drie vrouwen te kiezen om zich bij de pool van internationale talenten te voegen.

Bekijk hieronder een selectie van de beelden die ze (zes per persoon) instuurden voor het 6x6 programmavan World Press Photo:


Marcos Zegers - World Press Photo
Liz Tasa Palomino - World Press Photo
Prin Rodriguez - World Press Photo
Felipe Jácome - World Press Photo

Andrés Cardona Cruz - World Press Photo
Johanna Andrea Alarcón Alvarez - World Press Photo

What's in it for them?

Naast een beoogde wereldwijde bekendheid en meerdere mogelijkheden om te exposeren, zal het werk van de zes gekozen talenten ook gepubliceerd en gepromoot worden via de kanalen van de World Press Photo Foundation. Dit is inclusief een feature in het online magazine Witness. Ook worden de talenten uitgenodigd voor een masterklas met Joop Swart.

World Press Photo: 6x6 Global Talent Program

Het volgende station van de 6x6 Global Talent Program is Europa. Binnenkort worden er zes Europese talenten bekend gemaakt die zich zullen voegen in de internationale pool van de World Press Photo Organisation.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel