Astrid Verhoef | Human//Nature

Redactie DIGIFOTO Pro 592

Koster Fine Art Gallery presenteert van 5 april tot en met 11 mei 2024 een solo-expositie van kunstfotograaf Astrid Verhoef. Als primeur toont de galerie een groot overzicht van haar bekroonde serie 'Human//Nature' met serene, surrealistische zwart-wit foto’s op locaties in Nederland, Spanje en de Verenigde Staten. De expositie vindt plaats in Atelier K84, een inspirerende kunstruimte aan de Keizersgracht in het hart van Amsterdam.

Als echte stedeling onderzoekt Astrid Verhoef met fotografie haar persoonlijke verbinding met de natuurlijke wereld. De gecompliceerde relatie tussen mens en natuur loopt als een rode draad door haar werk. Zodra zij zichzelf in desolate landschappen plaatst ontstaat er een anoniem personage dat connectie en innerlijke rust in de natuur vindt, terwijl de wortels in het moderne leven vaak voelbaar zijn in de vorm van een kunstmatig element. De beelden zijn emotionele vertalingen waarbij het verlangen naar synergie wordt uitgedaagd door een behoefte aan controle.

Het langlopende project 'Human//Nature' is een logisch vervolg op de succesvolle serie 'Inscapes' van de fotograaf. Met een toenemende minimalistische beeldtaal en een geometrische benadering van compositie benadrukt Verhoef het contrast tussen de menselijke aanwezigheid en het natuurlijke. Tegelijkertijd wil ze momenten of scènes creëren die alleen kunnen bestaan door de combinatie van die twee aspecten. Haar theatrale fotografie is tevens een ode aan de verbeelding.

Nog niet eerder is de recente fotoserie 'Human//Nature' zo volledig tentoongesteld. Tijdens de expositie in Atelier K84 staan ook events met een interdisciplinair karakter op het programma. Naast een poëzie voordracht van dichter Bernard Wesseling wordt op een 'Art in Silence' middag lichte yoga en meditatie gecombineerd met de thematiek en beleving van de fotowerken.

Astrid Verhoef (Amsterdam, 1973) volgde een opleiding fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is al ruim 25 jaar actief als beeldend kunstenaar en curator. Haar autonome werk is opgenomen in de collectie van de Société Nationale des Beaux Arts in Parijs en is te zien geweest op exposities in Amsterdam, Berlijn, Milaan, New York, Parijs, Rotterdam, Sydney en Tokyo. Het werk van de award winning fotograaf is door Koster Fine Art Gallery gepresenteerd op het toonaangevende FotoFestival Naarden en kunstbeurzen als de KunstRAI en PAN Amsterdam.

Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 12.00 – 18.00 uur en op afspraak.

Atelier K84

Keizersgracht 84h in Amsterdam

www.atelierk84.com

afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Ans van de Sluis

Mooi werk