Apple introduceert nieuwe, snellere iMacs

Redactie DIGIFO... 2547 0
Apple heeft haar bekende all-in-one computers verbeterd. Dit heeft het bedrijf gedaan door betere processoren en videokaarten te gebruiken. De iMacs uit de nieuwe lijn zijn in twee verschillende schermformaten te bestellen en kunnen naar eigen wens worden uitgebreid.

Wat beide iMacs met elkaar gemeen hebben is dat het snellere 802.11ac wi-fi-netwerk voortaan wordt ondersteund. Ook hebben beide versies standaard 1TB-opslagcapaciteit. Je kunt de opslag vande 21,5-inch iMac uitbreiden naar een fusion drive van 1TB of een flashopslag van 256GB of 512GB. De 27-inch iMac is naar een harde schijf van 3TB, een fusion drive van 1- of 3TB of een 256GB, 512GB of 1TB flashopslag uit te breiden. Externe schijven en schermen aansluiten kan via de twee Thunderbolt- en vier usb 3.0-poorten.

Grafische kaarten

Op grafisch gebied verschillen de iMac's ook iets ten opzichte van elkaar. Zo heeft de 21,5-inch versie een standaard Intel Iris Pro grafische kaart en de 27-inch editie een Nvidia GeForce GT 755M grafische processor met 1GB GDDR5-geheugen. Beide grafische kaarten kun je upgraden naar een krachtiger, maar duurder exemplaar.

iMac
Het uiterlijk van de iMac blijft ongewijzigd en dat is wat ons betreft niet erg. 

Haswell

Verder is een zuinige Intel Haswell quad-core-processor de nieuwe standaard. Apple geeft je bij beide iMac's de optie je processor te upgraden. Dit kan tot een maximum van 3,9Ghz quad-core Intel Core i7 in het geval van de 27-inch. Deze verbetering in combinatie met minimaal 8 GB (2 x 4 GB) 1600-MHz DDR3-werkgeheugen maakt het de nieuwe iMac's weer rapper dan de vorige versies. Je kunt de 21,5-inch modellen tot maximaal 16GB RAM upgraden, de 27-inch zelfs tot 32GB.

Adviesprijzen en beschikbaarheid

De adviesprijs voor de nieuwe 21,5-inch iMac begint bij 1329 euro, voor de 27-inch ben je minimaal 1849 euro kwijt. De nieuwe iMac's zijn te koop via de Apple-website, in de Apple Store en bij premium resellers.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie