Snelheid voor een prijs

Vernieuwde Macbooks tot 75% sneller in Photoshop

Siem van Woerkom 404 0
Apple heeft hun lijn van Macbook pro's opgewaardeerd met nieuwe toetsenborden en snellere proccessors.

Kleine veranderingen Macbooks

Apple heeft stilletjes zijn Macbook pro lijn opgewaardeerd. Zo hebben ze onder andere het problematische toetsenbord van de modellen van vorig jaar aangepast en verbetered. Apple meldt dat het nieuw materiaal gebruikt voor zijn vierde generatie van het Butterfly-toetsenbord. Hierdoor zouden de problemen met slechte registratie van aanslagen eindelijk verleden tijd moeten zijn. 

De verandering is teweeg gebracht door het vele geklaag om het oude butterfly toetsenbord. Hier zijn namelijk zoveel boze reacties door ontstaan dat er zelfs een Class Action Lawsuit was gestart. Deze werd gewonnen door het publiek waarna Apple met een oplossing diende te komen. 

Processor upgrade Macbooks

Belangrijke nieuws is echter at er met het brein van de laptops is veranderd. Met de nieuwste Intel Core-processors bereikt de MacBook Pro veel meer qua rekenkracht. Het 15‑inch model heeft nu een 8‑core Intel Core i9-processor van de 9e generatie met Turbo Boost-snelheden tot 5,0 GHz. Daardoor kun je in 3D‑graphics-apps als Autodesk Maya 40% sneller renderen dan met de 6‑core­processor van de vorige generatie, en tot twee keer zo snel als met een quad‑core­processor. 

De 13‑inch MacBook Pro met Touch Bar kan dankzij de nieuwe quad‑core­processor van de 8e generatie zelfs de zwaarste taken aan. Code compileren, 3D‑modellen renderen, special effects toevoegen, meerdere lagen aanbrengen in je tracks, of video coderen. 

Het voornaamste voordeel dat dit oplevert voor fotografen, is dat taken in Adobe programma's zoals Lightroom en Photoshop vele malen sneller berekent kunnen worden. En snellere laadtijden en bewerkingen zien we natuurlijk altijd graag! Het is echter aan de klant zelf om te bepalen of de hogere prijs de snelheid waard is.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem