Als je foto's een vaklab waard zijn

Als je foto's een vaklab waard zijn

Redactie DIGIFO... 2251 0
Na het fotograferen, selecteren en na bewerken is het afdrukken van een foto de laatste stap in de workflow van een fotograaf. Natuurlijk wil je niet voor verrassingen komen te staan bij het omzetten van digitaal bestand naar fotoprint.

Advertorial

Toch is het juist in deze cruciale fase dat je het werk uit handen geeft. Kies daarom een vaklab dat secuur omgaat met je bewerkingen en dat uitgaat van jouw expertise als fotograaf. Bij Profotonet houdt je zelf de volledige controle over je beelden.

Zo staat automatische foto-optimalisatie standaard uit. Als professional wens je geen correctie die helderheid en contrast aanpast met een standaard formule, maar maak je naar eigen inzicht creatieve bewerkingen met een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop. Om te kunnen testen hoe de fotoprinters uiteindelijk  omgaan met de kleuren in je beeld, stelt het vaklab via haar website www.profotonet.nl kleurprofielen beschikbaar. Door je beelden in photoshop te proofen met deze printprofielen, krijg je een zeer precieze weergave van de uiteindelijke print.

Wanneer de foto uiteindelijk helemaal af is, is het tijd om deze te laten afdrukken. Profotonet belicht je foto’s op Fuji DPII Professional fotopapier. Dit fotopapier heeft een zeer groot kleurgamma en bereikt met behoud van details probleemloos het helderste wit tot het diepste zwart. Je kiest uiteraard zelf de afwerking die het beste past bij het onderwerp van je beeld: Lustre (zijdemat), Glossy (klassiek glanzend) of Glossy Pearl (parelmoer-effect).

Profotonet

Presenteer je werk op een bijzondere manier

Verdient een foto meer dan alleen een die losse afdruk en moet het dé eyecatcher in een ruimte worden? Of het nu een expositie, een woonkamer of een kantoorruimte betreft, Profotonet biedt een ruim assortiment aan opplakmogelijkheden en wanddecoratie; voor kortstondig gebruik tot levenslange houdbaarheid. Door gebruik te maken van echte afdrukken op fotopapier is ook bij wanddecoratie een exacte kleurweergave gegarandeerd. In combinatie met de speciale eigenschappen van het gebruikte materiaal, krijg je zo een schitterend eindresultaat.

Profotonet dibond

Een duurzame vorm van wanddecoratie is een foto op dibond, een presentatiewijze die je veel ziet in galeries. Het robuuste materiaal dat bestaat uit aluminium en een tussenlaag van kunststof, is vormvast en geeft je werk een moderne uitstraling. Al gelang de eigenschappen van je beeld én de lichtomstandigheden in de ruimte waar de foto te hangen komt, kies je voor een toplaag van glanzend of juist anti-reflecterend acryl.

Je foto's in professionele afwerking en constante kwaliteit vertrouw je toe aan een vaklab dat met je meedenkt. Voor welke afwerking of productlijn je ook kiest, bij Profotonet is je werk in goede handen.

www.profotonet.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie