DIGIFOTO Pro Awards

Review: BesteCanvas.nl

Remco Stunnenberg 2411 0
Een echte afdruk van jouw droombeeld blijft het “lekkerst”. Er is echter zo'n grote hoeveelheid afdrukcentrales dat het moeilijk is te besluiten waar je het best je foto's kunt afdrukken. Wij namen de proef op de som bij BesteCanvas.nl. Het resultaat? Een zeer tevreden klant.

In deze tijd van digitale fotografie en allerlei smartapparaten met beeldschermen zou je bijna vergeten dat je foto’s ook op een andere manier dan via een scherm kunt bekijken. Tot nog ver in de jaren negentig werden foto’s meestal gewoon afgedrukt op fotopapier, en ingelijst in een kant en klaar lijstje. In de jaren negentig kwam het afdrukken op canvas, dat al snel razend populair werd. Tegenwoordig zijn er veel manieren om je foto af te laten drukken, zoals op alu dibond, plexiglas, op forex plaat, als poster die tegen weer en wind kan voor in de tuin, en zelfs op hout en bamboe. Daarnaast zijn er veel verschillende aanbieders. Waar en hoe laat jij jouw droomplaat afdrukken? Hoe maak je een keuze uit al die aanbieders en vele uitvoeringsvormen?

BesteCanvas.nl

Wij namen de proef op de som bij BesteCanvas.nl. Hier bestelden we een afdruk op canvas en één op plexiglas. En dat viel niet tegen. Zo verliep het bestelproces uitermate snel en gebruiksvriendelijk. En ook de levering zelf verliep snel. Binnen vier dagen hadden wij onze afdrukken binnen.

Foto op Plexiglas bij BesteCanvas.nl

Het beeld dat wij lieten afdrukken op plexiglas betreft een zeer kleurrijke en scherpe nachtopname van de pier van Scheveningen. De grote vraag was; zien we deze scherpte en helderheid terug op de afdruk? Het antwoord op die vraag is zonder enige twijfel positief: Ja! Zowel de intense kleuren als de zachtere tinten schitteren en dankzij het gebruik van hoogwaardig, glanzend plexiglas ademt deze afdruk een en al luxe. Ook het diepte-effect is indrukwekkend.

© Remco Stunnenberg

Foto op Canvas bij BesteCanvas.nl

Voor onze afdruk op Canvas kozen we voor een winterbeeld dat zijn kracht put uit de zeer

fraaie compositie, de scherpte en de heerlijke ingetogen sfeer. Het lijnenspel, de subtiele schaduwen en de glooiingen in het landschap zijn perfect vastgelegd. Hier was de grote vraag of al deze kenmerken stand zouden houden op canvas? Ook deze vraag kunnen we zonder enige twijfel met ja beantwoorden.

© Jasper van Raaijen

BesteCanvas.nl maakt voor haar canvasafdrukken gebruik van exclusief merkinkt van HP, en dat zien we terug. Deze latex inkt met UV-bescherming creëert fijne kleuren, contrast en scherpte van de afbeelding. Wat ook opvalt is het canvas zelf. BesteCanvas.nl maakt naast de speciale latex inkt gebruik van specifiek gecertificeerd canvas. Dit canvas is afgestemd op de HP latex inkt en creëert een aanzienlijk betere, scherpere en intensere beeldkwaliteit dan conventioneel goedkoop canvas.

Het canvas is bovendien zorgvuldig over een hoogwaardig houten kader gespannen en kon na levering meteen worden opgehangen. Kortom: wij zijn een zeer tevreden klant!

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco