Hoe en wat: DPI

Alles wat je moet weten over DPI

Nadja Geskus 1156
Veel fotografen raken de kluts een beetje kwijt als ze termen horen als DPI en PPI. Maar om wat duidelijkheid te scheppen in de zaak, heeft Thomas Kuoh een handige video gemaakt waarin hij alles haarfijn uitlegt.

DPI

DPI betekent bij printen het aantal dots per inch, maar het wordt ook vaak gebruikt als het aantal pixels per inch, wat eigenlijk zou moeten worden geschreven als PPI. Echter heeft een digitale foto geen afmeting in centimeters of inches. Wat inhoudt dat zo’n foto ook geen PPI of DPI heeft. Een digitale foto heeft een verdeling, een resolutie, in pixels. Indien je de foto wilt gaan afdrukken is er natuurlijk wel sprake van een afmeting in inches of centimeters. Maar bij het maken of bewerken van een foto, hou je natuurlijk altijd al rekening met de DPI. Voor veel fotografen is dit een verwarrend onderwerp en hoe hou je nu eigenlijk precies rekening met de DPI. Maakt de grootte eigenlijk uit als je gaat printen? Thomas Kuoh maakte een video waarin hij alles uitlegt.

 

 

Thomas Kuoh

Thomas Kuoh Photography is een commerciële fotografie studio. De studio is gespecialiseerd in de reclame en catalogus fotografie voor diverse producten en diensten, met inbegrip van woninginrichting, luxe goederen, interieur, eten en lifestyle. Ga naar de website voor meer info.

Lees ook: To print or not to print? Zelf afdrukken vs het vaklab

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja