Klik, weg!

Adobe Photoshop komt met nieuwe update voor Content Aware Fill

Siem van Woerkom 649 0
De vernieuwde versie van de tool kan ongewenste onderdelen veel beter verwijderen als voorheen. Hoe? Bekijk de video hier!

Het kan altijd beter

Content-Aware Fill is op het moment al een ongelofelijk krachtige tool. Als je je beseft dat taken waar we 10 jaar geleden 5 minuten mee bezig waren, nu in enkele seconden zijn opgelost.. We've come a long way! Hoe kan het nog beter? Adobe legt het uit in de video in dit artikel.  

De huidige versie van Content-Aware Fill gebruikt de optie 'Rectangle', waardoor een vakje rondom de selectie wordt geplaatst, die je vervolgens naar behoefte kunt maskeren om ervoor te zorgen dat het juiste gebied je 'vulling' gebruikt. Dit handmatige proces werkt op zich wel, maar het kan erg vervelend zijn. Daarom komt Adobe met twee nieuwe opties;

De optie 'Auto' gebruikt de Sensei AI van Adobe om al het werk voor je te doen door de beeldinhoud te analyseren en te bepalen welke locaties het beste overeenkomen met de pixels die direct aan de selectie grenzen. Het verschil in resultaten tussen "Rectangle" Fill en "Auto" Content-Aware Fill zijn dag en nacht.

'Custom' doet het anders, en start met een lege lei, waardoor u volledige controle hebt over het gebied dat gebruikt wordt om de pixels uit te halen. Je selecteert alleen de pixels die je voor de vulling wilt gebruiken, in plaats van een selectie die automatisch door Photoshop is gemaakt. 

Bekijk hieronder hoe de nieuwe functie er precies uitzien! De wijzigingen komen eraan in een update die we waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar kunnen verwachten. 

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem