Prachtig natuurlijk-lijkend licht

Achter de schermen bij Adam Angelides en Profoto

Redactie DIGIFO... 1294 0
Veel fotografen zweren bij het gebruik van natuurlijk licht. Het meest gehoorde commentaar van deze groep fotografen is dat het gebruik van flitsers alleen maar flets, lelijk licht produceert dat er niet natuurlijk uit ziet. Adam Angelides laat in deze video zien hoe hij prachtig natuurlijk-lijkend licht namaakt met zijn Profoto-flitsers.

Stel, je wil fanatieke sporters portretteren op een mooie dag, maar de enige dag dat er tijd is laat de zon zich niet zien. In deze video laat Adam Angelides zien hoe hij slim gebruik maakt van warme gels en zijn Profoto B1-flitser aan de andere kant van een garagedeur zet om zo een indrukwekkende sfeer neer te zetten. Ook zien we Angelides buiten aan het werk om dag te veranderen van grauw weer naar heerlijk zonning weer en zien we hem slim gebruik maken van zijn flitsers om een mooie flare te creëren.

 

Profoto

Profoto noemt zichzelf de 'light shaping company' en produceert externe lichten en lichtvormers in alle soorten en maten. Van uitgebreide studioflitsers tot krachtige opzetflitsers en tientallen accessoires om het licht helemaal naar jouw wens te vormen.

Adam Angelides

Adam Angelides is een Engelse fotograaf met een grote nieuwsgierigheid naar alles om hem heen. Hierdoor kan hij elk (commerciële) project met een frisse inkijk aangaan en zo creatieve resultaten neerzetten.

Kijk voor meer informatie op de website van Adam Angelides en om het hele verhaal van deze fotoshoot te zien op deze website van Profoto.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie