Haal het beste uit je werkplek

Aan de slag met de creatieve werkplek van HP

Redactie 2474 0
Less is more, toch geldt dit niet altijd voor de creatieve werkplek. Als fotograaf heb je veel eisen aan het systeem waarmee je werkt: je werkt immers met zware programma's en bent vaak veel onderweg. Het is dus belangrijk dat waar je mee werkt duurzaam is en dat je het makkelijk in je tas kan meenemen. De systemen van HP zijn je ideale samenwerkingspartner op dit gebied en beschikken functies waar zelfs de meest doorgewinterde fotograaf van onder de indruk is. We kijken naar de HP ZBook Studio X360 G5 convertible workstation, de Thunderbolt dock en het Dreamcolor 27x G2 scherm en zetten alle bijzonderheden van deze producten voor je op een rijtje.

HP ZBook Studio X360 G5, HP’s krachtigste convertible laptop

Als je de HP ZBook Studio X360 G5 convertible workstation uit de tas haalt merk je meteen dat je te maken hebt met een kwaliteitsproduct. De body is vervaardigd uit hoogwaardig materiaal dat tegen een stootje kan. De laptop wordt geleverd met een innovatief scharnier dat ervoor zorgt dat het scherm 360 graden kan draaien. In combinatie met de bijgeleverde professionele Wacom AES-pen met 4000 drukgevoeligheids- en kantelniveaus zorgt dit ervoor dat je jouw fotobewerking een stuk gemakkelijker uit kan voeren doordat je de laptop als een tablet kan gebruiken. Het bekijken van films of foto's doe je in de presentatiestand, waar je de laptop als een standaard neer kan zetten.

Over fotobewerking gesproken: de HP ZBook Studio X360 G5 is eindelijk een laptop die moeiteloos om kan gaan met het open hebben van meerdere zware werkbestanden tegelijkertijd. De workstation werkt razendsnel door het geheugen dat maximaal uit te breiden is tot maar liefst 64 GB, de Intel® Core™ i9-processor en de NVIDIA® Quadro® P2000-videokaart. Bij onze test kon ik moeiteloze zware film- en fotografiebewerkingen uitvoeren, dit terwijl ik veel vensters tegelijkertijd open had staan. De laptop weegt 2,2 kilogram, wat voor een gedeelte te wijten is aan het met gorillaglass beschermde 4k-touchscreen, dat een resolutie van 3640 bij 2160 pixels heeft. De kleurweergave van Adobe RGB is maar liefst 100 procent, waardoor de kleuren op het scherm goed worden weergegeven en zorgt ervoor dat de kleur perfect wordt weergegeven als je een afdruk laat maken van één van je foto's.

Specificaties HP ZBook Studio X360 G5

Prijs € 2.431,-
Formaat 15,6 Inch
Processor Intel Core I7
Kloksnelheid 2,6 Ghz
Kleur Grijs
Info www8.hp.nl

Beoordeling

Bouwkwaliteit 9
Bediening 8
Behuizing 8
Prijs / Kwaliteit 8

De HP ZBook Studio X360 G5 ontvangt van ons een platina award.

Veiligheid voorop

Je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat iemand ongewenst toegang kan krijgen tot al je foto's. Windows 10 en krachtige beveiligingssamenwerkings- en aansluitopties van HP zorgen ervoor dat je bestanden veilig zijn opgeborgen. Zo kan je met één druk op de knop een privacyscherm activeren. Water over je laptop gemorst? De HP ZBook Studio X360 G5 convertible workstation beschikt over een licht morsbestendig chiclet-toetsenbord met chemisch versterkt glas wat slijtage voorkomt. De laptop heeft maar liefst 14 strenge militaire standaardtest doorstaan, zoals schokken, laten vallen en stofbestendigheid. Nu ben ik persoonlijk wat huiverig om dit zelf te gaan testen, maar de uitstraling van de laptop is robuust en als ik de laptop iets steviger dan normaal neerzet, blijft alles soepel draaien en ondervindt de Zbook hier geen hinder van.

Als fotograaf ben je constant onderweg en veel van de laptops die ik in het verleden heb gehad waren hier niet altijd voor gemaakt. HP heeft zich echter verdiept in fotografen en andere creatievelingen en biedt een gebruiksduur van maar liefst 16 uur. Als het nodig is kan je daarnaast jouw accu ontzettend snel opladen: binnen drie kwartier heb je 50% van de laptop opgeladen. Genoeg voor een volledige werkdag op je laptop.

De workbook draait onder andere op Windows 10 Home 64 en Windows 10 Pro voor workstations (64). Om optimaal gebruik te maken van de workbook raadt HP het gebruik van Windows 10 Pro aan.

HP Thunderbolt G2, een boost voor je productiviteit

Er komen steeds meer laptops op de markt met slechts USB-C-poorten. Dit kan tot lastige situaties leiden als je al je oude apparatuur die met werkt met USB-A poorten of displayports nog met je laptop wil kunnen gebruiken. Van camera's tot beeldschermen, deze 'oude' apparatuur is vaak onbruikbaar in combinatie met nieuwe laptops. Dit is onder andere waar een Thunderbolt Dock de oplossing biedt.

Heel veel oude docks plaatste je onder je laptop waardoor je beschikking had over meerdere poorten. Je moest dan vaak je laptop op de dock klikken en voordat je deze eruit kon halen moest je een eject-knop indrukken. Dat zag er nou niet bepaald aantrekkelijk uit. HP heeft gekeken naar een elegantere oplossing voor het probleem. Met de introductie van de HP Thunderbolt G2 is er een simpele oplossing met slechts één kabel naar je laptop waarna je over een uitgebreide selectie aan aansluitingsmogelijkheden beschikt. De oplossing zorgt ervoor dat je werkruimte bespaart en beschikt over een opgeruimd bureau.

De HP Thunderbolt G2 heeft een modern design dat past in de meeste inrichtingen. Fijn is dat het een klein product is: de dock is 9,8 bij 9,8 bij 6,9 centimeter en weegt slechts 800 gram. Aan de voorkant van de HP Thunderbolt G2 vind je één USB-C poort met data en stroomuitgang. Hierbij wordt een USB-C-kabel geleverd van zeventig centimeter waarmee je de dock aan kan sluiten.

Aan de zijkant van het systeem heb je beschikking over een USB 3.0-poort, een combo audioaansluiting en één oog voor een Kensingtonslot. Aan de achterkant is heb je beschikking over één USB-C-DisplayPortpoort voor gegevensoverdracht en netvoeding (15 W), twee DisplayPort-poorten, één VGApoort, twee USB 3.0-poorten, één RJ45-poort en een netvoedingsadapterconnector.

Specificaties HP Thunderbolt G2

Prijs € 302,50
Formaat: 98 X 98 X 114mm
Gewicht: 910 Gram
Kleur: Grijs
Info www8.hp.nl

Beoordeling

Bouwkwaliteit 7
Bediening 8
Behuizing 8
Prijs / Kwaliteit 7

De HP Thunderbolt G2 ontvangt van ons een Goud award

HP Dreamcolor Z27X G2 Studio Display

Zonder het gebruik van een professioneel beeldscherm loop je al snel tegen de beperkingen van je eigen systeem aan: als je foto's terugkijkt op je telefoon dan zien deze er heel anders uit dan op je beeldscherm en als je ze laat afdrukken weet je al helemaal niet meer wat je ziet. Het hebben van een professioneel beeldscherm is dan ook onontbeerlijk. Met het HP DreamColor Z27x G2 Studio scherm heb je een professioneel beeldscherm in huis met krachtige prestaties.

Het scherm van HP beschikt over kleuren in bioscoopkwaliteit door de HP DreamColortechnologie, waarvoor het in 2015 de Scientific and Engineering Award van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences ontving. Het scherm geeft dan ook 100 procent van de sRGB-kleurenschaal en 99 procent van de AdobeRGB-schaal weer.

Om ervoor te zorgen dat jouw kleuren optimaal worden weergegeven is het belangrijk dat je jouw beeldscherm kalibreert. Maar je wil tegelijkertijd niet dat dit ten koste gaat van je productiviteit. Het is mogelijk om het HP DreamColor Z27x G2 Studio scherm automatisch te laten kalibreren, waardoor je jouw waardevolle tijd kan investeren in hetgeen je het meest plezier aan beleeft: het maken van foto's en video's.

HP is in gesprek gegaan met fotografen, videomakers en animatoren waardoor het scherm beschikt over veel verzochte extra features. Zo is er een mogelijkheid om te werken met markeringen en maskers op het scherm waardoor live video broadcasting makkelijker wordt. Ook is er een KVMschakelaar ingebouwd. Tenslotte kan je de verversingssnelheid aanpassen.

Misschien heb het wel eens bij andere beeldschermen meegemaakt dat je zwart toch nog een beetje grijzig overkwam. Met het HP DreamColor Z27x G2 Studio scherm beschik je over het allerdiepste zwarten zijn de details in de schaduwen goed zichtbaar door de 1500:1 contrastratio. Het beeldscherm beschikt over een intern palet met maar liefst 4,4 triljoen kleuren. Daarnaast beschikt het over extra's als een Thunderbolt 3-verbinding met één snoer en een stevige VESA-montagebeugel, waardoor het scherm makkelijk aan een muur is te bevestigen.

Specificaties HP Dreamcolor Z27X G2 Studio Display

Prijs € 2.298
Formaat 27 Inch
Contrastratio 1500:1 (Statisch)
Kantel- en draaihoek: Draaien: ±45°; Kantelen: -5 Tot +20°
Kleur Zwart
Info www8.hp.nl

Boordeling

Bouwkwaliteit 9
Bediening 8
Behuizing 9
Prijs / Kwaliteit 8

De Dreamcolor Z27X G2 Studio Display ontvangt van ons een Platina award.

Conclusie: creatieve topprestaties

Met de HP ZBook Studio X360 G5 convertible workstation, de HP DreamColor Z27x G2 Studio display en de HP Thunderbolt G2 beschik je over een systeem waarmee je creatieve topprestaties kan bereiken. Alle drie de producten behoren tot de beste in hun segment, leveren snelle prestaties en zijn zo ontworpen dat ze nog een lange tijd mee kunnen gaan.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie