Masterclass: Photoshop met Gerard Henninger

9 december: Photoshoppen met Gerard Henninger

Julian 7780 0
Gerard Henninger krijgt regelmatig de vraag hoe hij zijn foto's bewerkt. Het is vast geen verrassing dat hij dat in Photoshop doet. Maar hoe? Dat legt hij je 9 december uit in deze Masterclass. Aan de hand van foto's gemaakt in de studio geeft hij zijn geheimen bloot.

Na de workshops commerciële studiofotografie gaat Gerard nu zijn Photoshopkunsten uit de doeken doen in een Masterclass nabewerking. Aan de hand van heel veel Photoshop-truckjes leg hij je uit hoe je je partner/buurmeisje nog mooier kan maken dan dat hij/zij eigenlijk is.

Waar, wat en hoe?

 • Datum: 9 december 2012
 • Tijd: 11:00 tot 16:00 uur
 • Locatie: het prachtige Zuid-Hollandse Rijswijk, op de grens met Delft
 • Bereikbaarheid: per OV, fiets of met de auto. Gratis parkeren voor de deur
 • Lunch is inbegrepen, net als koffie, thee, fris en Sambuca voor de liefhebbers.
 • Prijs: voor 159,95 euro ben je erbij!
 • Aanmelden? Klik hier!


Gaat dit je wat te snel? Kom dan naar de Masterclass en Gerard legt het je rustig uit!

Wat kun je verwachten?

Gerard gaat er vanuit dat je wel een beetje weet hoe Photoshop werkt, dat je weet wat lagen zijn en hoe je de basis-tools gebruikt. Hij gaat je dan ook niet al te veel lastig vallen met dergelijke basiskennis, maar voor de zekerheid gaat hij heel snel langs de basis. Bovenal gaat hij je in deze Masterclass van begin tot eind laten zien hoe je retestrakke commerciële platen bewerkt, van magazinecovers tot albumhoesjes.

In de workshopruimte zetten we een studio-opstelling neer, zodat Gerard ter plekke foto's kan schieten om die vervolgens te bewerken. Zo krijg je ook nog wat van fotografeerproces mee. Je camera mag je zelf thuislaten, het fotograferen laten we dit keer aan Gerard over. Iedereen krijgt de foto's mee naar huis, zodat je na afloop goed materiaal hebt om zelf mee te oefenen.

Voor en Na

We gaan niet serieus doen

Gerard houdt niet van serieuze gesprekken en saaie stof. Hij heeft liever dat iedereen het naar z’n zin heeft in plaats van dat je precies wat alle blend-modes doen. Mocht je vragen hebben dan kan je ze altijd stellen tijdens deze workshop, niets is te gek. Het doel voor Gerard is dat je met een tevreden (en wellicht dronken) gevoel naar huis gaat.

Programma

 • 11:00 - 11:30 Ontvangst
  Bij aankomst staat koffie en thee gereed met uiteraard Sambuca voor de liefhebber (dat moesten we regelen voor Gerard).
 • 11:30 - 11:45 Kennismaking
  Gerard houdt er niet van om over zichzelf te praten, maar hij zal zich toch even netjes voorstellen, hij is tenslotte netjes opgevoed.
 • 11:45 - 12:00 Waarom Photoshop?
  Waarom gebruik je Photoshop en waarom is het tegenwoordig zo belangrijk dat je naast  goede foto’s maken ook goed overweg moet kunnen met Photoshop. Niet luisteren naar al die 'Photoshop is nep' opmerkingen, het hoort tegenwoordig gewoon in de wereld van de fotografie.
 • 12:00 - 12:30 Model Fotograferen
  De meeste Photoshop-workshops gebruiken bijna perfecte (stock) foto’s om de nabewerking uit te leggen. Gerard doet dat anders en neemt ter plekke foto’s die hij vervolgens gaat bewerken. Iedere deelnemer krijgt deze foto’s mee naar huis zodat je thuis lekker kan spelen met het model (in Photoshop).
 • 12:30 - 13:00 Lunch/Sambuca
  Voor iedere deelnemer staat een lunchpakket gereed met luxe broodjes, fruit en melk. De lunch is inbegrepen bij de prijs. Gerard wilde dat we voor iedereen sushi zouden regelen, maar helaas past dat niet in het budget. Daarnaast staat er wederom Sambuca voor je klaar, zodat je je kan voorbereiden op het zware werk dat volgt.
 • 13:00 - 14:00 Photoshop-vluggertje
  We beginnen heel snel met de basis van Photoshop ondanks dat Gerard er vanuit gaat dat je de basistechnieken wel kent. Zie het als opfrissertje. We bewerken een foto die Gerard zojuist in de studio gemaakt heeft.
 • 14:00 - 16:00 Lekker diep in Photoshop
  Tijdens het tweede gedeelte van de workshop gaan we aan de slag met geavanceerde technieken, denk aan het vervangen van lichaamsdelen, achtergronden, dodge & burn en de meer creatieve bewerkingen.

Aangezien Gerard stiekem best wel eigenwijs is, kan het zijn dat hij een beetje afwijkt van het programma.

Foto's © Gerard henninger