De mobiele 360 graden fotostudio

360 graden fotostudio

Eefke Burg 336 0
Voor de productfotografie liefhebbers onder ons is de 360 graden fotostudio een praktische uitkomst. De mobiele studio kan je op elke plek neerzetten waardoor je altijd een handige studio bij de hand hebt. We spreken op de Fotofair met Patrick Schuurman, directeur van 360 graden fotostudio, die ons alles vertelt over waar je de mobiele studio allemaal voor kan gebruiken.

Tekst en fotografie: Eefke Burg

De 360 graden fotostudio in de praktijk

Op de Fotofair treffen wij directeur Patrick Schuurman van 360 graden fotostudio aan terwijl hij bezig is met een steampunkmodel 360 graden te fotograferen. Krachtstroom of andere ingewikkelde aansluitingen heb je niet nodig. ‘De 360 graden fotostudio werkt gewoon op 220 volt en hij kan overal neergezet worden.’ De belichting wordt wél bij de fotostudio geleverd. Dat is wel zo handig. In de foto’s bij dit artikel is te zien dat de studio vanuit elke hoek goed is belicht, waardoor elk hoekje goed is belicht en je bijna geen overgang ziet tussen het wit van de wand en het wit van de vloer.

Lees ook: Griezelig realistische deepfakes van bekende personen

De 360 graden fotostudio is van buiten slechts 2,99 bij 2,44 en 2,59 meter hoog. Veel van die ruimte kan je ook daadwerkelijk gebruiken om te fotograferen, de binnenmaat is maar liefst 2,60 x 2,14 meter en 2,11 meter hoog. ‘Je kan hem gebruiken om bijvoorbeeld bij de klant neer te zetten, om hier producten en personen te fotograferen,’ aldus Patrick. Met de fotostudio is het mogelijk om producten tot wel 1500 kilogram vast te leggen. Een foto van bijvoorbeeld een motor, is dan ook in een handomdraai gemaakt. ‘Het draaivlak is 360 graden te draaien, zodat je product vanuit elke hoek kan fotograferen.’

De rand van de 360 graden fotostudio is haast niet te zien

Wat voor soort mensen maken dan gebruik van een dergelijke 360 graden fotostudio? ‘Het is een handig hulpmiddel voor webshops, maar er zijn ook fotografen die gebruik maken van de mobiele studio. Vaak is dat alsnog voor productfotografie. De opzet is dat wij de mobiele studio bij de klant neer kunnen zetten, zodat deze zelf kan fotograferen of hier een fotograaf voor kan inhuren.’ Zelf bieden ze geen fotograaf aan, vervolgt hij. Vaak zijn klanten volgens hem juist op zoek naar een studio waar ze zelf mee kunnen fotograferen.

Lees ook: Star Trek logo gevonden op Mars

360 graden fotostudio kopen of huren

Wie een dergelijke studio wil kopen is betaalbaar uit als je bedenkt dat de mobiele studio op elke mogelijke plek is neer te zetten. Een 360 graden fotostudio kost € 19.610,- exclusief btw en daarnaast zijn er nog extra mogelijkheden, zoals het aanschaffen van de software om een 360 graden spin te maken (€ 1.625,-). De 360 graden spin die is gemaakt op de Fotofair, is te bewonderen op de website van 360 graden fotostudio.

De 360 graden fotostudio zonder kleurcorrectie. 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke