Schrijf ze op!

10 tips voor het fotograferen van het Noorderlicht

Renzo Gerritsen 1034 0
Steeds meer mensen vertrekken naar het hoge noorden om het magische Noorderlicht te fotograferen. Dankzij deze video kan jij dit de volgende keer ook als jij de kans krijgt om het Noorderlicht te fotograferen.

Onlangs had fotograaf Micael Widell het geluk om het Noorderlicht te zien. De ervaring van het zien en fotograferen van aurora borealis inspireerde hem om een video te maken waarin hij zijn ervaring deelt en zijn beste tips deelt om het Noorderlicht met een camera vast te leggen.

Een van de tips die de Zweedse fotograaf uitlegt is hoe je de zonneactiviteit kunt volgen. Het is geen verrassing dat je vrij ver in het noorden van de wereld moet zijn om het Noorderlicht te zien. Ze zijn af en toe zichtbaar tot ver in het zuiden van Noord-Duitsland, maar dat is een zeldzame gebeurtenis. Echter, ten noorden van de poolcirkel heb je een betere kans. Gebruik een van de vele aurora-apps voor smartphones om meldingen en informatie te krijgen over wanneer je op pad moet gaan. Buiten moet het behoorlijk donker zijn, dus dit is een activiteit voor winternachten. Een andere tip gaat over de kleding die je aan trekt, wat je aan apparatuur mee moet nemen en welke witbalans je instelt.

Ik stel voor om op play te drukken en deze 10 tips met je mee te nemen wanneer je het Noorderlicht wilt proberen te fotograferen.

Lees ook: Dronebeelden van het noorderlicht

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo