Travel light

1 camera, 1 (vaste) lens. Door india met de Fujifilm X100F

Siem van Woerkom 502 0
Alleen de Fujifilm X100F in Prayagraj.. Heb je daar genoeg aan?

Het kan ook met minder

Tegenwoordig zijn we aardig verwend met alle 'photo gear' die we zo doorgaands meeslepen. Meerdere objectieven, misschien zelfs meerdere body's nemen we mee naar klussen, zodat we denken dat we voorbereid zijn op alles. Maar wat als we dit allemaal wegstrippen en onszelf uitdagen om het eens te doen met heel weinig? Debarshi Duttagupta ging het proberen in India. 

'Fujifilm X100F en de WCL v2.0. Dit was de combinatie van camera en lens die ik had opgevraagd bij Fujifilm India om mij 4 dagen uit te lenen. Maar dit was niet de gebruikelijke camerakit die een X-fotograaf uit India die landschappen en stormen fotografeert nodig zou hebben. Fujifilm gaat er normaal altijd van uit dat ik landschappen schiet, maar deze keer wilde ik me meer gaan richten op menselijke onderwerpen. Ik was op weg naar de Kumbh Mela 2019 in Allahabad, Prayagraj, India. Een van de grootste gemeente voor pelgrims op aarde, met een schatting van meer dan 5 miljoen mensen die het evenement op één dag bijwonen.

'De X100F en de WCL (het opzetstuk waarmee je de X100F een semi groothoek geeft) bleken de perfecte combinatie voor mij te zijn. Het hele Mela-gebied is enorm en je moet ongeveer 10 tot 15 km per dag lopen om deze massale religieuze gebeurtenis te documenteren. Het dragen van een kleine camera betekende dat ik niet zo snel moe was en praktisch onzichtbaar bleef. Tel daarbij op dat de superscherpe lens en de Fujifilm-kleuren me altijd op zoek lieten gaan naar goede shots om aan mijn documentatie te voldoen.'

Is het allemaal te doen met 1 lens? Bekijk de serie foto's van Debarshi Duttagupta hier

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem