Zo houd jij een perfecte Valentijnsdag fotoshoot

Bibi Williamson 255 0
Het is weer bijna zo ver: Valentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Een ideale gelegenheid voor het vastleggen van mooie momenten. Maar hoe zorg je dat je een perfecte Valentijnsdagfoto vastlegt? Wij willen dat je er klaar voor bent en dat doe je zo!

Inmiddels is Valentijnsdag natuurlijk overmatig gecommercialiseerd waardoor fotografen een zware taak hebben om iets unieks en persoonlijks te creëren. Een standaard Valentijnsdagfotoshoot is simpel: zoek een paar rode en roze harten bij elkaar en laat je modellen elkaar kussen tijdens een romantische maaltijd. Alles lijkt wel zo’n beetje gedaan voor Valentijnsdag, maar toch zijn er nog steeds wel manieren te vinden om creatief uit de hoek te komen met romantische foto’s die zich onderscheiden van de rest.

Geen gezicht

Het goed uitbeelden van intimiteit in fotografie vereist een goede invalshoek. Om je foto geloofwaardig over te laten komen is nog niet zo makkelijk. Het uitbeelden van intimiteit zonder gezichten kan soms nog moeilijker zijn, maar maak daar juist de uitdaging van!

Door het gezicht van het onderwerp niet te laten zien, kan je publiek zichzelf in de schoenen van het model plaatsen. Zo maak je de foto herkenbaarder en interessanter. Creëer een romantische scène zonder gezichten en laat je publiek zijn of haar eigen verhaal invullen.

Dieren

Op de dag van De Liefde kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de liefde voor of tussen dieren uit te beelden. De liefde voor je huisdier is vaak sprekender dan tussen mensen.

Dieren tonen hun  liefde door verschillende fysieke signalen naar hun baasjes of tussen elkaar. Probeer daarom eens om de liefde tussen je twee katten of de liefde die je vindt in die blik van je hond te vatten. Kijk maar eens wat voor liefdevolle momenten je kunt vastleggen. Je laat ook hier je publiek weer een herkenbaar verhaal invullen.

Dichtbij en persoonlijk

Intimiteit kan op veel manieren op een foto getoond worden. Of het nu gaat om een ​​kleine uitsnede van een portret van dicht bij, of om snelle openbare vertoningen van genegenheid tussen je onderwerpen. Probeer juist dat vast te leggen wat aanvoelt als een privé en intiem moment: een kus, een hand in een andere hand of intens oogcontact. Bekijk onderwerpen dus eens van dicht bij en beleef de intimiteit voordat je het vastlegt.

Ga op een creatieve tocht

Probeer eens een paar leuke flatlays te fotograferen voor je Valentijnsdag shoot. Je kunt handen gebruiken of gewoon een leuk stilleven maken met attributen. Gebruik heldere en gedurfde kleuren om op te vallen, of probeer gedempte en een meer natuurlijk gekleurde uitstraling . Het lijkt een dooddoener, maar kijk gerust eens op Pinterest: voor Valentijnsdag zal je hier genoeg inspiratie kunnen vinden.

Gebruik bloemen en planten

Wat is Valentijnsdag zonder bloemen? Bloemen worden over de hele wereld herkend als een teken van liefde. Daarom is het zeker niet gek om planten en natuur op te nemen in romantische en intieme foto's. Probeer het groene of kleurrijke als achtergrond van de shoot te gebruiken of geef ze een liefdevolle hoofdrol.

Zo zijn er dus genoeg manieren om het perfecte Valentijnsdag plaatje te schieten. Mocht je geïnspireerd zijn geraakt, vergeet dan niet het met ons te delen in de gallery!