Initiatief van Museum Hilversum

Zilveren Camera Junior, doe mee!

Christel de Wolff 1052 0
Jonge beeldmakers opgelet. De Zilveren Camera Junior is op zoek naar jouw nieuws. Doe mee en wie weet hangt jouw foto straks in Museum Hilversum en ga je met een trofee en een nieuwe camera naar huis!

Zilveren Camera Junior: Mijn Dagelijks Nieuws

Museum Hilversum is op zoek naar jong fotografietalent. De Zilveren Camera Junior wordt voor de derde keer georganiseerd en is op weg om één van de belangrijkste fotowedstrijden voor de jongste fotografen te worden. ‘We dagen jongeren tussen de 10 en 18 jaar uit om mee te doen en van hun dagelijks nieuws een foto te maken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld op straat, op school, op de sportclub of binnen je familie? Grote of kleine verhalen, het gaat er om wat jongeren bijzonder vinden en als nieuws willen delen´, aldus museumdirecteur Stef van Breugel.

Net als de Zilveren Camera wedstrijd, de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalistiek, kunnen jongeren bij de juniorwedstrijd een enkele foto en fotoserie insturen. ´Een nieuwsfoto is meer dan een foto die in de krant komt en waarin het speciale nieuws van die dag wordt getoond’, aldus Van Breugel. ‘We nodigen jongeren uit om met de wedstrijd de kracht van een foto te ontdekken en beelden te leren lezen.’

Doe mee! 

Jongeren van 10 tot en met 18 jaar kunnen meedoen aan de fotowedstrijd. Dit doe je door jouw foto of serie naar wedstrijd@museumhilversum.nl te mailen. Vermeld in je mail je naam, achternaam, e-mailadres en je geboortedatum. Vertel ook waar de foto of serie over gaat. Inzenden doe je vóór 11 maart 2019. 

Wil jij meedoen? Lees hier de 'Spelregels'. Alle informatie over het formaat, het aantal foto's en de overige voorwaarden vind je op deze pagina. 

Zilveren Camera Junior jury en te winnen prijzen

De jury van de Zilveren Camera Junior bestaat uit de Kindergemeenteraad, burgemeester Pieter Broertjes en museumdirecteur Stef van Breugel. Uit alle inzendingen kiest de jury per categorie een eerste, tweede en derde plaats. Op zondag 17 maart volgt een feestelijke prijsuitreiking waarbij alle winnaars een trofee ontvangen. De winnaars van de eerste prijs krijgen ook een mooie Canon camera mee naar huis. 

Meer informatie over de Zilveren Camera Junior fotocompetitie vind je op de website van Museum Hilversum

Headerbeeld: Winnaar van vorig jaar: Sterre, 12 jaar, Afval langs de weg.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel