De nieuwe Zhiyun CRANE 3S gimbal: Een gloednieuw modulaire ontwerp

Zhiyun Crane 3S: goed bedacht en integer ontwerp

Marjon van den Ende 132 0
Transcontinenta B.V., distributeur van Zhiyun voor de Benelux, introduceert hierbij de nieuwste gimbal: Zhiyun CRANE 3S. Van intense achtervolgingsopnames tot studiowerk, elke opname-situatie heeft zijn eigen speciale eisen en vereist daarom de meest veelzijdige oplossing.

De nieuwe Zhiyun CRANE 3S gimbal

De nieuwe Zhiyun CRANE 3S weerspiegeld, met haar verbeterde draagvermogen en gloednieuw modulair ontwerp, Zhiyun's continue streven naar innovatie. De CRANE 3S biedt tevens een breder scala aan toepassingen en nog intuïtievere bediening. En voor de prijs hoeft ook echt niemand het te laten, want de adviesverkoopprijs van de Zhiyun CRANE 3S is € 849,00 inclusief B.T.W..

Ongekend sterke motoren voor onbeperkte content creatie

De Zhiyun CRANE 3S is opnieuw ontworpen met nieuwe SUPER-motoren die het mogelijk maken om een draagvermogen van maar liefst 6,5 kg aan te kunnen. Ideaal, maar ook noodzakelijk, voor meer ambitieuze camera en gimbal set-ups zoals met een Canon EOS 1DX, Blackmagic Pocket Cinema , Canon Cinema EOS, Sony FS en FX series en Red Digital Cinema Cameras.

Modulair ontwerp voor flexibiliteit en compatibiliteit

De Zhiyun CRANE 3S is voorzien van een modulair opgebouwde motoras en diverse opties voor handgrepen en accessoires. Voor grotere cinema camera combinaties kunnen gebruikers nu de meegeleverde uitbreidingsmodule, of te wel een ‘tussenstuk‘, op de rolas bevestigen. Voor kleinere DSLR/mirrorless camera combinaties kan deze zelfde uitbreidingsmodule weggelaten worden om de totale configuratie nog steeds compact en uitermate draagbaar te houden.

Nieuwe 'EasySling' en 'SmartSling' handgrepen

De nieuwe Zhiyun CRANE 3S is nu voorzien van een afneembare tweede handgreep met twee opties: de ‘EasySling’-handgreep en de ‘SmartSling’-handgreep. De gebruiker kan de ‘EasySling’-handgreep monteren voor meer comfort bij het rechtop filmen en in onder sling modus. Daarnaast kan de er gekozen worden om de ‘SmartSling’-handgreep met een intuïtief bedieningspaneel en OLED-scherm, zodat er tijdens het filmen direct toegang is tot het instellen van de parameters van de camera en de gimbal. De Zhiun CRANE 3S biedt gezien haar ontwerp ook de mogelijkheid om beide handgrepen tegelijkertijd te bevestigen en te gebruiken voor maximale flexibiliteit. De beide handgrepen zijn eenvoudig en super snel te plaatsen en weer te verwijderen. Het unieke modulaire ontwerp maakt de Zhiyun CRANE 3S zeer compatibel om te gebruiken in combinatie met gemotoriseerde dollies, jibs, kabel cameras, Easyrig, etc.

Nieuwe powerbank ter ondersteuning van intensief filmen

Met de drie 18650-formaat oplaadbare batterijen kan de gebruiker met de Zhiyun CRANE 3S tot 12 uur werken. Een DC-in voedingspoort op het batterijcompartiment van de gimbal maakt de invoer van maximaal 25,2 volt mogelijk voor het direct opladen. Ter ondersteuning van lange, intensievere filmopnamen met grotere complexere camera en gimbal configuraties, introduceert Zhiyun tevens de ‘TransMount PowerPlus Battery Pack’, een compacte en toch snel op te laden powerbank voor de gimbal en de camera. Deze ‘TransMount PowerPlus Battery Pack’ bevat maar liefst zes IMR 18650 oplaadbare batterijen (vergelijkbaar met 15.600mAh) en zorgt voor een runtime van 18 uur.

Betrouwbaar en responsive systeem

De nieuwe Zhiyun CRANE 3S biedt de ultieme betrouwbaarheid waar gebruikers op rekenen. Het nieuw ontworpen vergrendelsysteem kan alle drie de assen vergrendelen zonder merkbaar slingeren. Het modulaire ontwerp wordt geleverd met dubbele sloten om ervoor te zorgen dat de opstelling 100% veilig is. Het zoom en focus systeem is verder ge-update en kan nu ook grotere objectieven ondersteunen.

Nieuw algoritme en optimaal zicht

De Zhiyun CRANE 3S wordt aangedreven door een nieuw algoritme dat een fenomenale snelheid en soepelheid van filmen mogelijk maakt. Bij snelle actie opnamen kan de CRANE 3S beter omgaan met hoge windsnelheden en G-krachten. De 55° gekantelde rolas is ontworpen voor een onbelemmerd zicht en biedt voldoende ruimte voor het monteren van grote cinema camera combinaties.

Image Transmission Module: voorbij je visie

De reeds bestaande, en onder andere bekend van het gebruik in combinatie met de Zhiyun WeeBill S, Zhiyun TransMount Image Transmission Module is compatibel met de nieuwe CRANE 3S en kan onder de ontgrendelingsplaat van de gimbal worden gemonteerd. Met de zender kan de video worden gestreamd naar maximaal drie (professionele) monitoren cq. opname-apparatuur, waaronder smartphones. Het beeld wordt verzonden met 1080P 30 bps sterk gesynchroniseerde transmissie tot max 100 meter afstand. Professionele monitoring en livestreaming wordt hierdoor gemakkelijker. 

ViaTouch 2.0

Met Viatouch kun je van je smartphone een professionele monitor en een multifunctionele afstandsbediening maken. Naast de HD-beeldtransmissie verbindt ViaTouch 2.0 je smartphone, camera en gimbal naadloos met elkaar. Diverse gimbal- en camera-instellingen kunnen in realtime worden aangepast, zoals volgafstand, diafragma, ISO, sluitertijd en dergelijke. Real-time monitoring en intuïtieve bediening zijn nu binnen handbereik. Het ViaTouch 2.0 systeem in de gratis ZY Play app overbrugt dan ook de communicatiekloof tussen de gimbal, camera en monitor, zodat de gebruiker de camera- en gimbalparameters op afstand en intuïtief kunt aanpassen.