Nieuwe AF lens maakt onscherpe achtergronden extra romig

Yongnuo introduceert 50mm f/1.8 II lens met 'super Bokeh effect'

Christel de Wolff 1212
Yongnuo introduceert de nieuwste versie van hun 50mm f/1.8 lens. Het model is de follow-up van de lens die in 2014 werd uitgebracht.

De nieuwe Yongnuo 50mm f/1.8 lens met autofocus heeft een zevenbladig diafragma wat helpt om onscherpe delen in de foto extra romig te maken voor een zogenaamd 'super bokeh effect'.

De Chinese fabrikant geeft aan dat de lens al het goede bevat van de eerdere versie uit 2014, met verbeteringen in onder andere de mechanische structuur en de coatingtechnologie. Zo is de nauwkeurigheid van het scherpstellen evenals de snelheid van de autofocus verbeterd. Ook is het kortste focuspunt van de lens teruggebracht naar 35 centimeter.

Net als de al aangekondigde Yongnuo 60mm f/2 macrolens, kan de filmware van de nieuwe 50mm f/1.8 II worden geüpdatet terwijl het objectief aan de body is gemonteerd en hoeft deze dus geen verbinding te maken via een USB kabel.

Yongnuo introduceert 50mm f/1.8 II lens met 'super Bokeh effect'

Op dit moment is de Yongnuo 50mm f/1.8 II alleen nog verkrijgbaar voor Canon camera's. Het is nog niet bekend wanneer de lens voor andere merken camera's beschikbaar zal zijn.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel