Plat en slim

Yongnuo Android mirrorless body met E-Mount

Siem van Woerkom 370 0
De Yongnuo YN450 is een 16MP 'smart' mirrorless camera die Android als besturingssysteem gebruikt.

Niet alleen flitsers

De meeste mensen die Yongnuo voorbij zien komen zullen gelijk aan flitsers denken. Hiernaast werken ze ook aan canon/nikon mount objectieven, en diverse accesoires zoals flash triggers. Een mirrorless camera uitbrengen voelt dan ook een beetje als een sprong in het diepe. Maar toch werkt het aziatische bedrijf al sinds een jaar aan dit concept. Tijdens de CP+ Beurs in Japan liet het bedrijf hun final product zien aan diverse journalisten. 

De camera lijkt in eerste instantie op een telefoon. Een zeer dunne body met minimalistische styling. Geen knoppen (op de shutter button na), geen joysticks of d-pads, enkel een groot en helder 5" 1080p touch scherm op de achterkant. De Yongnuo YN450 draait op de Android 7.1 OS, en wordt aangedreven door een Qualcomm 8-core processor. hij heeft een 16MP MFT beeld sensor van Panasonic, en schiet foto's in JPEG en RAW. De camera heeft 32GB aan intern geheugen en een micro SD (TF) memory card slot (SDXC word niet ondersteund). 

 

Yongnuo kiest voor E-Mount

Yongnuo heeft er voor gekozen om voor een Canon EF lens mount te kiezen. Dit heeft mogelijk te maken met de lens portfolio van Yongnuo zelf, die vooral is gebaseerd op Canon EF mount (en Nikon F mount). Deze mount zorgt er helaas wel voor dat de gebruikte lenzen bijna komisch groot ogen op het dunne ontwerp van de camera. Een MFT mount zou misschien beter worden ontvangen. 

Verder schiet de camera 4K video met 30fps, dit is tot nu toe alles dat bekend is over de videospecs. De resterende specs van de YN450 brengt de camera nog iets dichter bij een telefoon dan een mirrorless body. Zo is er een SIM kaart slot aanwezig om verbinding te hebben met 4G voor het delen van beelden op social media, Wifi connectiviteit zal uiteraard ook beschikbaar zijn. Laatste opmerkelijke feitje is dat er een front-facing camera aanwezig is naast het scherm voor het maken van selfies (of vloggen). De verwijderbare 4,000 mAh batterij zou er voor moeten zorgen dat de camera zo'n 4 uur meegaat. Opladen kan via USB-C.

De voorlopige advies prijs voor de Yongnuo YN450 is €449,-

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem