World Press Photo-winnares Carla Kogelman in Kampen - 5 februari 2015

Redactie DIGIFO... 2334 0
World Press Photo-winnares Carla Kogelman geeft op donderdag 5 februari een lezing in Kampen. Zij kreeg de eerste prijs won in de categorie 'Observed portraits'. Haar winnende fotoserie is momenteel te zien bij de internationale foto-expositie in het Ikonenmuseum.

Persbericht:

Haar geprezen serie bestaat uit een aantal sfeervolle zwart-wit-foto's van de zusjes Hannah en Alena. De meisjes groeien op in een dorpje met 170 inwoners op het Oostenrijkse platteland, bij de Tsjechische grens. Carla volgt ze in hun dagelijks leven: zorgeloos buitenspelen en zwemmen . Zo groeide de fotoserie 'Ich bin Waldviertel'.

Carla Kogelman werkt al ruim 25 jaar in de fotografie. Zij studeerde eind 2011 af aan de Fotoacademie in Amsterdam in de richting 'reportage, documentair en portret'. Onlangs verscheen haar fotoboek 'En Vele Anderen', een weerslag van de tijd waarin ze meeliep op de set van de Nederlandse dramaserie A'dam-E.V.A.

De lezing begint om 20 uur in het Ikonenmuseum aan de Buiten Nieuwstraat 2 in Kampen. Als u naar de lezing gaat, mag u gratis de expositie bekijken. De entree bedraagt 9 euro. Kaarten zijn te bestellen via onze website: www.wppk.nl. Hier is ook informatie te vinden over onze andere gastsprekers. Dit zijn: voormalig Fotograaf des Vaderlands Ilvy Njiokiktjien, nieuws/sportfotograaf Pim Ras en Afrika/natuurfotograaf Adri de Visser.

De World Press Photo Expositie duurt van 30 januari tot en met 1 maart. De indrukwekkende beelden van wereldberoemde fotografen zijn te zien in het Ikonenmuseum. De veelzijdige expositie, met onder meer de categorie├źn nieuws, sport, natuur, portret en dagelijks leven, telt in totaal ruim 150 foto's. Deze beelden zijn de winnaars van de 57ste editie van de internationale fotowedstrijd.

Informatie:

  • Wanneer: Donderdag 5 februari
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Waar: Ikonenmuseum
  • Adres: Buiten Nieuwstraat 2, Kampen
  • Entree: 9 euro


De zusjes Hannah en Alena leiden een zorgeloos leven op het Oostenrijkse platteland. Zij spelen de hoofdrol in de fotoserie 'Ich bin Waldviertel', waarmee Carla Kogelman de World Press Photo-wedstrijd won.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie