Winnaar National Geographic Travel Photo Contest 2019

Fenna Kiebert 515 0
De winnaar van de National Geographic Travel Photo Contest 2019 is bekend. Een foto van een onder de sneeuw bedolven dorpje in Groenland gaat er met de prijs vandoor. 

Van de duizenden inzendingen die dit jaar zijn ingezonden, was Thomas Chu's foto ‘Winter in Groenland’ van het dorp Upernavik in het noordwesten van Groenland de echte winnaar, volgens National Geographic. Voor de foto kampeerde Chu op een helling vlakbij het vliegveld op een ‘zwoele’ -30 ° C avond in maart, waarbij hij de kleurrijke huizen beneden vastlegde. Op de foto van Chu wordt het overblijfsel uit het verleden van Upernavik vastgelegd. Historisch gezien werden Groenlandse gebouwen in verschillende kleuren geverfd om de lokale bevolking te helpen winkels (rood) en vissershuizen (blauw) te onderscheiden wanneer het landschap bedekt was met sneeuw. Het sobere en besneeuwde landschap van Groenland is een favoriet fotonubject voor Chu, die het land al jaren bezoekt.

Koel maar warm

‘Het voelde zo harmonieus. Het hele land was bedekt met witte, koude sneeuw en de blauwe tint in de schemering maakte het nog koeler. Maar het licht van de ramen, straatverlichting en de familie maakte de wereld weer warm’, zegt Chu in een verklaring.

Eerder gewonnen

Het is niet de eerste keer dat Chu een prijs van National Gographic heeft gewonnen. In 2012 ontving zijn inzending de redactieprijs en werd Chu geïnspireerd om zijn ingenieursloopbaan te stoppen en fulltime professionele fotografie te gaan doen. Chu wint US $ 7500 voor zijn winnende foto. 

Bekijk hier de andere winnende foto's

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photo by @thomaschuphoto | Announcing the grand prize-winning image for the 2019 National Geographic Photo Travel Contest. Our judges reviewed thousands of entries, and this photo of a family walking through the fishing village of Upernavik, Greenland, at dusk rose above the rest. While photographer Weimin Chu has spent time traveling throughout the Arctic nation, this was his first visit to the northwestern city. Chu recalls being overcome by emotion when he saw the city for the first time: “The beauty of this tranquil village was really beyond my imagination. It was a wow moment for me.” To see more winners, visit natgeo.com/travelphotocontest

Een bericht gedeeld door National Geographic Travel (@natgeotravel) op 12 Jun 2019 om 6:44 (PDT)

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna