Werken met modellenbureaus: zo krijg je het voor elkaar

Mark IJsendoorn 999 0
Als je interesse hebt in de commerciële kant van de fotografie kom je al snel in aanraking met modellen en modellenbureaus. Om je portfolio op te bouwen moet je hoe dan ook werken met professionele modellen. Hoe benader je een bureau met de vraag of je hun modellen mag fotograferen?

In deze video geeft modefotograaf Anita Sadowska 15 handige tips voor de fotograaf die een voet tussen de deur wil krijgen bij modellenbureaus. Deze handvaten zullen je een stap in de goede richting zetten, maar voordat je bij een bureau aanklopt is het natuurlijk wel van belang dat je wat ervaring opbouwt in het fotograferen van modellen.

Freelance-modellen kunnen een uitkomst bieden. Je kunt zulke modellen makkelijk vinden via Facebook of websites als Model Mayhem, en hoewel ze niet altijd geschikt zijn voor een professioneel portfolio in de modewereld, is het een goede optie om ervaring op te doen. Dan voel je je misschien meteen wat zelfverzekerder wanneer je contact opneemt met een bureau om van hun modellen gebruik te mogen maken.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark