Prachtige fotolocaties

Weekendtip: Amsterdam Light Festival - preview

Redactie DIGIFO... 812 0
De donkere winterdagen zijn de komende tijd in Amsterdam weer wat lichter. Vanavond begint namelijk de zesde editie van het Amsterdam Light Festival. 14 kunstwerken, gemaakt door internationale artiesten sieren de hoofdstad tot en met 21 januari. Wij kregen alvast een preview en zijn onder de indruk.

Tot en met 21 januari is op verschillende plekken in Amsterdam te kijken naar mooie, inspirerende lichtkunstwerken. Van een negatieve vuurtoren die op NEMO wordt geprojecteerd, tot het Noorderlicht naast het Joods Historisch museum, tijdens het festival is er van alles te zien. Wij kregen gisteren al een preview van de kunstwerken via een boottocht en waren vooral onder de indruk van 'Whole hole' en 'A Necessery Darkness'.

Amsterdam Light Festival Amsterdam Light Festival Amsterdam Light Festival Amsterdam Light Festival

Lees ook: Weekendtip: Tomorrow of Yesterday

Amsterdam Light Festival bezoeken

De kunstwerken zijn verspreid over de hele stad en worden in principe aangezet als het net begint te schemeren, dus je kan makkelijk op je eigen houtje de stad ronddrentelen om de kunstwerken te bekijken en hier foto's van te maken. Je kan ook een boottocht doen, waarbij je vaak een bijzondere kijk op de kunstwerken krijgt, maar houd er dan wel rekening mee dat je dan een stuk minder tijd hebt en minder flexibel bent om foto's te maken, iets waar een lichtfestival zich uitstekend voor leent.

Kijk voor meer informatie op de website van het Amsterdam Light Festival

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie