Wat Witte Huis-fotograaf Pete Souza ons kan leren over reisfotografie

Redactie DIGIFO... 1091 0

Pete Souza is een fotojournalist met een indrukwekkende carrière. Maar als presidentieel fotograaf van Barack Obama werd hij ook een begiftigd reisfotograaf.

Als presidentieel fotograaf nam Pete Souza tijdens Obama's acht jaar lange presidentschap meer dan 1,9 miljoen foto's. Veel van die foto's zijn gemaakt tijdens de reizen die hij met de president maakte. Die brachten hem in alle staten van de VS, en in meer dan zestig andere landen. Een gemiddelde reisfotograaf kan daar niet aan tippen.

Pete Souza als reisfotograaf

In een interview met de New York Times heeft Souza dan ook wel een paar tips voor fotografen die op reis gaan. Het type camera maakt volgens hem weinig uit, en hij zegt ook veel foto's te maken met zijn smartphone. Als daar een goede camera op zit, kun je daar volgens hem prima foto's mee maken. Voor reisfoto's gaat hij het liefst in de vroege ochtend de deur uit, omdat het licht dan het beste is. Ook maakt hij graag foto's in slecht weer, zoals regen of sneeuw, omdat het voor interessante beelden zorgt.

Lees hier het hele interview met Pete Souza.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie