Wacom wint prestigieuze red dot design awards

Redactie DIGIFO... 1089 0
De Cintiq 24HD touch, uit de professionele lijn van Wacom, is bekroond met een red dot award voor zijn ‘hoge designkwaliteit’ in de categorie ‘product design 2013’. De Bamboo Stylus feel carbon is beloond met een eervolle vermelding door de 37-koppige red dot jury voor zijn bijzonder goed uitgevoerde detailoplossing.

Persbericht:

De innovatieve kracht van zowel de Wacom Cintiq 24HD touch en Bamboo Stylus feel carbon hebben indruk gemaakt op de jury. Rüdiger Spohrer, Vice President Marketing bij Wacom Europe GmbH, reageert: “Wij zijn ontzettend trots dat twee van onze producten zo succesvol zijn bij zo’n prestigieuze en bekende designprijs. Wacom blijft producten maken die technische innovatie combineren met een uitstekend design. Beide erkenningen bevestigen dit.”

De winnaars, die de award experts hebben weten te overtuigen, mogen de red dot vermelden op hun product en kunnen zichzelf positioneren op een internationaal niveau. De jury was erg blij met de 4.662 aanmeldingen in 19 verschillende categorieën die zij dit jaar heeft ontvangen. Alleen de beste ontwerpen wisten de jury enthousiast te maken. Dit is hoe Wacom twee red dots heeft gewonnen voor de succesvolle ontwerpen.

Wacom 24HD Touch

Cintiq 24HD touch

De Cintiq 24HD touch is afgestemd op de toenemende eisen van creatieve professionals. Om gebruikers een meeslepende ervaring en een meer intuïtieve en natuurlijke manier van werken te bieden, wordt multi-touch gecombineerd met Wacom’s geprezen pentechnologie. Werken met de Cintiq 24HD touch geeft de kunstenaar krachtige mogelijkheden door de ervaring van werken met twee handen en het gebruik van traditionele materialen zoals verf, stiften en klei, na te bootsen zoals alleen mogelijk is  met hedendaagse creatieve softwaretoepassingen.

Prof. Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van de red dot, wijst erop dat een sterk design en economisch succes tegenwoordig hand in hand gaan: “De winnaars van de red dot awards zijn voorvechters van een ver ontwikkelde designcultuur en designindustrie. Tegenwoordig is het steeds moeilijker om een onderscheid te maken tussen goed ontworpen producten. De speciale kwaliteiten zijn vaak uitsluitend zichtbaar in de details. Producten die echter de test doorstaan van de internationale, kritische red dot jury, verdwijnen niet in de menigte en zijn in staat de wereldwijde concurrentie op afstand te houden.”

De award uitreiking vindt plaats op 1 juli 2013 als onderdeel van het traditionele red dot gala. De ceremonie wordt gehouden in het opera gebouw van Essen, het indrukwekkende Aalto Theater. Het is altijd het finale hoogtepunt van de “red dot award: product design”. De laatste jaren is dit een gevestigde ceremonie met internationale gasten.

De winnende producten in the red dot design museum

De Wacom Cintiq 24HD touch en Bamboo Stylus feel carbon worden beide tentoon gesteld gedurende een vier weken durende speciale tentoonstelling in het red dot museum. Met ongeveer 2.000 producten, verspreid over een oppervlakte van meer dan 4.000 vierkante meter, is het red dot design museum de grootste tentoonstelling van hedendaags design wereldwijd. De award winnende producten worden van 2 tot en met 28 juli 2013 tentoongesteld in het museum. In “Design on stage – winnaars red dot award: product design 2013” kunnen designliefhebbers de laatste trends van dichtbij bekijken. Bezoekers van het museum worden uitdrukkelijk uitgenodigd om de producten zelf te gebruiken, zodat zij de winnende ontwerpen van Wacom kunnen ervaren.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie