Waar moet je op letten bij het kopen van een iPhone?

Redactie DIGIFO... 362 0

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe iPhone kom je voor flink wat keuzes te staan. Er zijn tegenwoordig veel verschillende modellen, waar let je op bij het kopen van een nieuwe iPhone?

De punten waar het meest naar wordt gekeken zijn:

  • Processor
  • Type scherm
  • Batterijduur
  • Prijs
  • Garantie bij aanbieder

Processor van een iPhone

De processor van een bestaat uit een chip, CPU cores en werkgeheugen. Zo beschikt een iPhone 12 bijvoorbeeld over een Apple A14 Chipset, met Hexa Core CPU cores en dat in combinatie met een werkgeheugen van 4 GB. De vernieuwde iPhone 13 heeft de vernieuwde A15 Chip en deze is weer wat sneller. Let bij het kopen van een iPhone goed op deze verschillen, de processor maakt veel verschil voor de snelheid van een toestel.

Type scherm

Bij een iPhone zijn er grofweg 2 type schermen:

  • LCD-scherm: het licht dat nodig is voor het scherm komt via een Backlight wat zich achter het scherm bevindt. Dit type scherm is qua beleving een stuk minder mooi dan een OLED-beeldscherm. Dit wordt veroorzaakt doordat de kleuren bij een LCD-scherm voorkomen doordat er licht wordt geblokkeerd achter het scherm. Bij OLED is dit niet zo.
  • OLED-scherm: bij een OLED-beeldscherm zenden de pixels zelf de kleuren uit. Ze hebben dan ook geen apart backlight achter het scherm maar zenden zelf de kleur uit. Hierdoor zijn de kleuren een stuk mooier en is de zwarte kleur ook “echt” zwart.

De nieuwste en vooral ook de duurde iPhone modellen zijn uitgerust met OLED schermen omdat de beeldweergave van deze toestellen een stuk mooier zijn.

Batterijduur van een iPhone

De batterijduur van een iPhone is een van de meest belangrijke eigenschappen van een toestel. Bij het kopen van een nieuwe iPhone is een van de meest gestelde vragen: hoe lang kan ik de iPhone gebruiken zonder deze op te laden? Gelukkig geeft Apple een indicatie die is uitgerust op “aantal uur video kijken”. In deze vergelijking is te zien dat de iPhone 14 Pro Max momenteel 29 uur video kan kijken. De iPhone 14 kan “slechts” 20 uur video kijken wat een groot verschil is. Toestellen die ook goed scoren zijn de iPhone 12 met 17 uur en de iPhone 13 Pro met 22 uur. Ga je een refurbished iPhone kopen? Bekijk dan goed de capaciteit van de batterij zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Prijs

De prijs is bij het kopen van een iPhone altijd erg belangrijk. Je hebt natuurlijk de optie om een iPhone nieuw te kopen bij Apple, ook kan je kiezen voor een tweedehands of refurbished toestel. Door voor een refurbished iPhone of refurbished iPad te kiezen bespaar je tot wel 40% op de oorspronkelijke nieuwprijs bij Apple. In veel gevallen is de kwaliteit super goed, lees altijd voldoende reviews zodat je zeker weet dat de aanbieder ook echt goed is.

Garantie bij aanbieder

Om de eerste tijd niet voor een verassing komen te staan is het belangrijk dat je een nieuwe of refurbished  iPhone altijd met garantie koopt bij een betrouwbare aanbieder. Wanneer er iets aan de hand is kan je simpelweg beroep doen op deze garantie. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie