16 september t/m 3 december 2023

Vrije Vogels: Een Ode aan de Vogelwereld door Topfotografen

Nina Oomen 126 0

De Fascinatie voor Vliegen In de geschiedenis van de mensheid staat de droom van het vliegen centraal, een verlangen om de wereld te verkennen net als de vogels. Terwijl wij niet met dezelfde sierlijkheid kunnen vliegen, raken we betoverd door hun kleurrijke veren, krachtige vleugelslag en melodieuze zang. Deze fascinatie is een inspiratiebron voor talloze kunstenaars geweest.

Internationale Fotografen in de Spotlight

Nu hebben De Grote Kerk Breda en Breda Photo de handen ineengeslagen voor 'Vrije Vogels', een tentoonstelling waarin 14 internationale fotografen hun unieke kijk op vogels presenteren. De tentoonstelling, die haar Nederlandse première beleeft in de Grote Kerk Breda, presenteert werken van fotografen uit tien verschillende landen, zoals Bernard Plossu, Michael Kenna en Kyunghee Lee. Bijzonder is het feit dat het werk van Kyunghee Lee hier voor het eerst wordt getoond. Het initiatief is een samenwerking van Atelier EXB, de Grote Kerk Breda, en BredaPhoto, en wordt gesteund door de Gemeente Breda.

Activiteiten 

Naast de tentoonstelling hebben de organisatoren een uitgebreid randprogramma opgezet. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen, filmvoorstellingen bekijken, en deelnemen aan een speurtocht waarbij zowel in de tentoonstelling als in de kerk zelf vogels gespot kunnen worden.

Een Speciaal Eerbetoon

Een bijzondere aanvulling op 'Vrije Vogels' is de kunstinstallatie van Tina Farifteh. In haar werk brengt ze een eerbetoon aan de moedige vrijheidsstrijders in Iran, waaronder Jina Mahsa Amini. Deze Koerdisch-Iraanse activiste werd tragisch door het regime opgepakt en haar dood leidde tot grootschalige protesten in Iran. De installatie van Farifteh is van 16 september t/m 29 oktober 2023 te zien in Galerie Ecker, Markendaalseweg 18 in Breda. De toegang is gratis.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in zowel de wereld van de vogels als de invloed die ze hebben op kunst en cultuur, biedt 'Vrije Vogels' een unieke ervaring.

Koop nu hier je ticket.

 

afbeelding van Nina Oomen

NinaOomen | Redactioneel medewerker

Bekijk alle artikelen vanNina