Stephan Vanfleteren Hobo on the road, Oregon, US, 1996 Hobo onderweg, Oregon, USA, 1996

Volg een rondleiding door FOMU Antwerpen vanuit je luie stoel

Christel de Wolff 1175 0
Ook in België geldt een binnenblijf-beleid. Onder het mom #blijfinuwkot komt FOMU Antwerpen met een constructie waarbij je de expo van Stephan Vanfleteren gewoon vanuit je luie stoel kunt bekijken.

Het gaat zelfs nog een stapje verder dan dat.  In maar liefst zes afleveringen leidt FOMU-gids Karolien je door het leven en werk van Stephan Vanfleteren. De eerste aflevering is op 23 maart om 16:00 van start gaan via de social media kanalen van FOMU.

Een rondleiding vanuit je woonkamer

Wat wil je nog meer? Waar je normaliter in stilte door een museum dwaalt en aandachtig alle kaartjes leest, kun je nu gewoon in je onderbroek (of huispak) naar een expositie en krijg je er nog uitgebreidere informatie bij ook. De komende tijd worden er elke week twee afleveringen gepost van de rondleidingen door de expo van Stephan Vanfleteren. 

Je kunt de afleveringen volgen via Instagram en Facebook, op Vimeo en op de FOMU-website.

Informatie over de expositie van Stephan Vanfleteren

Present is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969). Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.

De tentoonstelling ging van start op 25 oktober en lokte sinds de opening tem 12 maart al meer dan 125.000 bezoekers. Nu het FOMU wegens de maatregelen tegen het corona virus gesloten is, brengen we de expo tot bij de bezoekers thuis. Bij de tentoonstelling is het boek Present uitgegeven. Het boek is te koop via de webshop van het FOMU. Bovendien betaal je momenteel geen verzendkosten.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel