Vijf videogoeroes om in de gaten te houden

Vijf videogoeroes om in de gaten te houden

Itam van Teeseling 327 0
Het internet is eigenlijk één grote filmacademie. Er is een schat aan informatie te vinden over camera's, filmtechnieken, montagetechnieken en randapparatuur. Hier vijf videogoeroes die het waard zijn om in de gaten te houden.
 1. Philip Bloom (niet te verwarren met de Nederlandse Phil Bloom, die met iets heel anders bekend is geworden), heeft indrukwekkende namen op zijn CV staan. Deze Brit in hart en nieren  maakte documentaires voor onder andere de BBC, CNN en Discovery. Daarnaast houdt Bloom zich veel bezig met cameratechniek en bespreekt hij regelmatig de nieuwste camera's en apparatuur in zijn blog en vlogs. Met Britse stijl en humor maakt hij zijn reviews en genot om naar te kijken. Klik hier voor zijn website.
   
 2. Dave Dugdale is niet zo'n professionele cameraman als Philip Bloom. Maar Dugdale gebruikt dit juist. Hij experimenteert er op los in zijn video's en schaamt zich er niet voor als er een keer wat fout gaat. Hij test veel apparatuur en vergelijkt ook regelmatig camera's met elkaar. Klik hier voor zijn website.
   
 3. Kai Man Wong is eigenlijk meer een fotografiejongen. Hij presenteerde een tijd lang op Digitalrev.com een fotografievlog. Nu maakt hij zelf nog regelmatig video's waar hij camera's en objectieven uittest. Zoals gezegd gaat het vaker over fotografie dan video. Desalniettemin zijn het informatieve en amuserende vlogs. Klik hier voor zijn youtubekanaal .
   
 4. De jongens van Ripple Training zijn Final Cut Pro X en Apple Motion gek! Ze kennen de programma's van binnenste buiten en leggen dan ook regelmatig uit hoe je tot bepaalde montage- of special effects-oplossingen komt.  Naast deze twee softwarepakketten maken ze ook regelmatig tutorials over Adobe Premiere, Davinci Resolve , Logic Pro en zelfs iMovie komt wel een keer voorbij. Klik hier voor hun youtubekanaal.
   
 5. Caleb Pike behandelt op zijn website dslrvideoshooter.com alles wat te maken heeft met filmen met DSLR-camera's. Hij houdt zich voornamelijk bezig het met reviewen van gear, maar maakt ook tutorials en heeft sinds een tijdje een online video academy, waar je tegen betaling online cursussen kunt volgen. Klik hier voor zijn website.
afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam