Onderkinnen voorkomen, op deze manier doe je dat

Vijf manieren om een onderkin te voorkomen

Redactie DIGIFO... 1213 0
Voor de geportretteerde is het vervelend om te zien, de onderkin op de foto. Maar er is goed nieuws: dat valt te voorkomen, en wij geven jou deze tips om dat te bewerkstelligen.

Tip 1) Vraag of de geportretteerde zijn hoofd wat naar voren uit wil steken en een beetje omlaag. Zo trekt de huid strak rond de nek. Let er wel op dat het er niet geforceerd uit ziet.

Tip 2) Vraag de geportretteerde of hij een beetje wil draaien, fotografeer vanuit een andere hoek om de kaaklijn te accentueren.

Tip 3) Creëer schaduw. Deze techniek met licht creëert schaduw rond de nek, zet een lamp boven het onderwerp. Zo creëer je schaduw rond de nek en kin waardoor de onderkin wegvalt.

Tip 4) Fotografeer van bovenaf. Ook wel helicopterview. Op deze manier maskeer je ook de onderkin. En ook op deze manier accentueer je de kaaklijn

Tip 5) Kom dichterbij je onderwerp en gebruik een groothoek. Op die manier ontstaat er wat vervorming. In sommige gevallen kan dat beter uitpakken. Pas wel op dat je er niet in doorschiet.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie