Busketlist item afgestreept!

Video: overleeft de Fujifilm GFX-50S een extreme sneeuwstorm in de Snowy Mountains?

Renzo Gerritsen 691 0
Fotograaf Josselin Cornou kreeg onlangs een Kipon EF-GFX-adapter en de Tamron 15-30 mm f 2.8-lens in combinatie met zijn Fujifilm GFX-50S. Maar wat te schieten? Hij sprong in een auto en ging naar Thredbo in de Snowy Mountains van Australië. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Het zal je niet gebeuren, denk je. Je gaat een lekker dagje shooten met je nieuwe, dure speeltjes. Dan verwacht je natuurlijk niet dat er iets mee gebeurd. Tijdens de trip raakt Josselin Cornou met zijn uitrusting in een extreme sneeuwstorm terecht. Het zicht was slechts 5 meter! Dit gaf hem de uitgelezen kans om deze speeltjes uit te proberen in de meest barre omstandigheden.

Extreem

De Snowy Mountains zijn waanzinnig mooi en Josseling raadt iedereen daarom ook aan om de Snowy Mountains in Australië te bezoeken. Als je daar heengaat moet je echter wel oppassen, want de weersomstandigheden kunnen nogal extreem zijn. Als je er heen gaat, neem je trip dan erg serieus: ga samenwerken met iemand die ervaring heeft en neem en laat de rangers weten dat je gaat. 

Je kunt in de video horen wat hij te zeggen had over deze ervaring en zien wat voor waanzinnig mooie resultaten hij kan maken met de Fujifilm GFX-50s, de Kipon-Adapter en de Tamron 15-30mm:

 

 

Lees ook: In de Japanse sneeuw met de Hasselblad X1D

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo